Δίδυμα αγοράκια γεννήθηκαν με δύο μήνες διαφορά

Gazzetta team
Δίδυμα αγοράκια γεννήθηκαν με δύο μήνες διαφορά
Μια Ιταλίδα μαμά έφερε στον κόσμο, αρχικά, τον ένα της γιο, τον Αλεσάντρο, που γεννήθηκε την 24η Δεκεμβρίου, κατόπιν τον άλλο, τον Αντρέα, που είδε τον κόσμο την 22α Φεβρουαρίου, σε μια σπάνια υπόθεση διδύμων, όπως έγινε γνωστό σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο από μία εκπρόσωπο τύπου του μαιευτηρίου, στη βόρεια Ιταλία, όπου κι έλαβαν χώρα οι δύο γεννήσεις.

Η μητέρα, ηλικίας 40 ετών, χρειάστηκε να εισηχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2018 και γέννησε τον Αλεσάντρο, ένα πρόωρο αγοράκι βάρους 800 γραμμαρίων, στις 24 εβδομάδες της κύησης (6 μήνες).

Με τη βοήθεια της ιατρικής ομάδας, ο πλακούντας παρέμεινε ανέπαφος και το δεύτερο παιδάκι από τα δίδυμα μπόρεσε να συνεχίσει να αναπτύσσεται κανονικά στη μήτρα της μητέρας του.

Εξήντα ημέρες αργότερα, ήρθε στον κόσμο κι ο Αντρέα, που ζύγιζε 3 κιλά. Γεννήθηκε στις 33 εβδομάδες, ήτοι στους 8 μήνες της κύησης.

«Όλη η οικογένεια είναι καλά, αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σε λίγες ημέρες» διαβεβαίωσε η αξιωματούχος του «Ιδρύματος για το Παιδί και τη Μητέρα του» της πόλης Μόνζα (κοντά στο Μιλάνο), που διαχειρίζεται το μαιευτήριο.

«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό αυτού του είδους» υπογράμμισε.

Παραδόξως, τα δίδυμα δεν έχουν την ίδια ηλικία, γεγονός που μπέρδεψε τους υπαλλήλους του ληξιαρχείου, οι οποίοι και κλήθηκαν να συντάξουν το πιστοποιητικό γέννησης.

Όπως αφηγήθηκε ο πατέρας, οι υπεύθυνοι διερωτήθηκαν: «Πρέπει να γράψουμε ότι είναι ο δίδυμος αδελφός ενός παιδιού που δεν έχει γεννηθεί ακόμη;».