WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να αποφύγετε το νυχτερινό άγχος


7 Απριλίου 2019

vladislav-muslakov-261627-unsplash.jpg

Ζούμε σε μια βιασύνη, σε συνεχή ένταση και με χιλιάδες δεσμεύσεις και τελικά καταλήγουμε να έρχεται το βράδυ και να νιώθουμε ένα έντονο άγχος και μια ανησυχία.

Έχουμε τη συνήθεια να κρατάμε το μυαλό μας και την ψυχή μας σε συνεχή κίνηση, έτσι όταν φτάνει η στιγμή της ανάπαυσης η αδρεναλίνη βρίσκεται στα ύψη και τελικά δεν μας παίρνει ο ύπνος.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβαίνει με όσους ανεβάζουν selfies την ώρα που γυμνάζονται

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο εγκέφαλος σας είναι ένας μυς και ως εκ τούτου, μετά από ώρες συνεχούς εργασίας απαιτείται ανάπαυση αλλά κυρίως χαλάρωση. Και εδώ κάπου πρέπει να προβληματιστείτε γιατί το να κοιμάστε με σκέψεις και προβλήματα δεν σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε πραγματικά. Πώς όμως θα μπορέσετε να φτάσετε σε μια κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης και να κοιμηθείτε ήρεμοι; Παρακάτω θα δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να το πετύχετε.

Δημιουργείστε μια βραδινή ρουτίνα πριν πάτε για ύπνο.

Η πρακτική της ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους. Η επανάληψη ορισμένων ενεργειών δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης, ικανή να μειώσει τις εντάσεις. Για παράδειγμα η συνήθεια να ακούτε χαλαρωτική μουσική πίνοντας κάποιο αφέψημα δημιουργεί μια κατάσταση χαλάρωσης και βοηθάει στην απομόνωση των άσκημων σκέψεων.

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους

Ένα άλλο ευεργετικό αποτέλεσμα, ειδικά αν οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα τείνουν να επαναληφθούν, είναι να διατηρήσετε ένα είδος ημερήσιου ημερολόγιου, στο οποίο θα αναγράφονται τα γεγονότα και οι αντιδράσεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η συνήθεια να ξοδεύετε περίπου δέκα λεπτά του χρόνου σας αντικατοπτρίζοντας και γράφοντας όσα κάνετε, επισημαίνοντας πώς να αντιμετωπίσετε ορισμένες καταστάσεις, ανακουφίζει από το άγχος.

Τέλος αναπνεύστε βαθιά και εκπνεύστε σα να δημιουργείτε φυσαλίδες.

Μια καλή τεχνική για να χαλαρώσετε είναι να αναπνέετε βαθιά και να εκπνέετε αργά σα να θέλετε να δημιουργήσετε φυσαλίδες.

Και μια τελευταία συμβουλή είναι να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο ή άλλη συσκευή που μπορεί να σας αποσπάει την προσοχή από την απόλυτη χαλάρωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.