WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα χάσετε κιλά ανάλογα με το σωματότυπό σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Μαρτίου 2019

bewakoof-com-official-245576-unsplash.jpg

Εάν κοιτάξετε γύρω σας σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο χαρακτηριστικά και στο σχήμα του σώματος κάθε ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει το δικό του σωματότυπο.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι σώματος και μπορεί να έχετε ορισμένα ή όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε σωματότυπου ή ακόμα και έναν συνδυασμό και από τους τρεις. Ο τύπος σώματος καθορίζει που αποθηκεύετε το λίπος και εάν χάνετε εύκολα ή όχι βάρος. Άρα, αν εκμεταλλευτείτε σωστά το σωματότυπό σας, θα χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Είδη σωματότυπων και πώς να χάσετε τα περιττά κιλά.

Μεσόμορφος. Οι μεσόμορφοι έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χάσουν βάρος και παράλληλα να διατηρήσουν ένα μυώδες σώμα. Εφόσον έχετε αυτόν τον τύπο σώματος μπορείτε να χάσετε εύκολα κιλά, αλλά και να τα πάρετε εξίσου γρήγορα, γι αυτό και είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να κάνετε σωματική άσκηση. Θα πρέπει να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που να συνδυάζει ασκήσεις ενδυνάμωσης και καρδιοαναπνευστικές προπονήσεις.

Ενδόμορφος. Αν είστε ενδόμορφος τότε έχετε την τάση να αποθηκεύετε λίπος στους γοφούς και στην περιφέρεια μέσης. Επίσης, έχετε αργό μεταβολισμό και η απώλεια κιλών είναι ένας συνεχόμενος αγώνας για εσάς. Όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε, γιατί μπορείτε να καταπολεμήσετε το σωματόπτυπό σας, τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Οι ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν περισσότερο είναι οι αερόβιες.

Εκτόμορφος. Όσοι έχετε αυτό το σωματότυπο, είστε ψηλοί, λεπτοί και με γρήγορο μεταβολισμό. Άρα ο βασικός σας στόχος είναι η αύξηση της μυϊκής μάζας. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση αποτελούν το κλειδί για να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος. Επικεντρωθείτε περισσότερο στις ασκήσεις με βάρη και αποφύγετε τις υπερβολές.

Δεν μπορείτε να δημιουργηθείτε ξανά, μπορείτε όμως να δουλέψετε με το σώμα σας, επιδιώκοντας μια ισορροπία. Και πιστέψτε με η βελτίωση είναι εφικτή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.