Ο σωστός τρόπος τρεξίματος για να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς (pics)

Gazzetta team
Ο σωστός τρόπος τρεξίματος για να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς (pics)
Αν τρέχετε σε διάδρομο, στον δρόμο ή σε γήπεδα, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφεύγετε τους τραυματισμούς και τις ενοχλήσεις.

Το τρέξιμο είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, είτε μιλάμε για κλειστού χώρου, δηλαδή σε διάδρομο γυμναστηρίου, είτε ανοιχτού, δηλαδή στον δρόμο ή σε κάποιο γήπεδο που προσφέρεται για τέτοιο πράγμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι όμως που παραπονιούνται για ενοχλήσεις ακόμη και τραυματισμούς που τους αναγκάζουν να το εγκαταλείψουν, κάτι που οφείλεται τις περισσότερες φορές στην τεχνική που χρησιμοποιεί ο κάθε άνθρωπος.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάλφορντ ασχολήθηκαν με το θέμα, αναλύοντας τα δεδομένα από 72 εθελοντές που έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα (σοβαρό ή όχι) και συγκρίνοντάς τα με αυτά άλλων 36 που ποτέ δεν είχαν παραπονεθεί για κάθε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν δύο συνηθισμένα λάθη που προκαλούν τις ενοχλήσεις αυτές.

Το πρώτο είναι αυτό που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Στην φωτογραφία «a», ο άνδρας αυτός γέρνει το σώμα μπροστά, ανεβάζοντας ψηλά το πέλμα του, σε αντίθεση με αυτόν της εικόνας «b» όπου έχει ίσιο τον κορμό του σώματος, με την ένωση του ποδιού του με το πέλμα να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών.

Το δεύτερο είναι αυτό...

Σε αρκετές περιπτώσεις, συνήθως λόγω κούρασης τα πόδια δεν τρέχουν στην ευθεία, με αποτέλεσμα τα γόνατα να είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό προκαλεί καταπόνηση του συγκεκριμένου σημείου και προδιάθιεση για τραυματισμό.

Επίσης, οι ώμοι στην δεύτερη φωτογραφία που έχει τον σωστό τρόπο είναι όρθιοι, σε αντίθεση με την πρώτη που γέρνουν μπροστά.