Ακόμη 25.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση θα πληρώσει ο Πολάκης

Gazzetta team
Ακόμη 25.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση θα πληρώσει ο Πολάκης
Σε νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών, θα δώσει τα χρήματα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που θα πληρώσει ως αγωγή αποζημίωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση (αριθμός 2447/2018) για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο κ. Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα THE GUARDIAN, οι οποίες αναφερόταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό
από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους.

Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουνίου είχε βγει ακόμη μία απόφαση κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που θεωρήθηκε προσβλητική για το πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πούλη.

Σύμφωνα με το διατακτικό της δικαστικής απόφασης, που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή, ο κ. Πολάκης, είχε κληθεί να καταβάλει το ποσό των 8.000€ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης στον κ. Πούλη και να κατεβάσει την ανάρτησή του από 3 Μαΐου 2017, για την οποία καταδικάστηκε. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα πρέπει να αναρτήσει στο Facebook το δια ταύτα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και μάλιστα θα έχει πρόστιμο 100€ για κάθε μέρα για κάθε μέρα καθυστέρησης.


Πηγή: reader.gr