Έρευνα για φάρμακα που «θεραπεύουν καρκίνο, HIV, Πάρκινσον» ζητά ο ΠΦΣ

Gazzetta team
Έρευνα για φάρμακα που «θεραπεύουν καρκίνο, HIV, Πάρκινσον» ζητά ο ΠΦΣ
Iστοσελίδα προωθούσε φάρμακα που θεράπευαν μεταξύ άλλων τον καρκίνο, το AIDS/HIV και την ηπατίτιδα.

Την κατεπείγουσα έρευνα για την λειτουργία ιστοσελίδας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με… φιλοσοφικού χαρακτήρα επωνυμία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που πωλεί μέσω διαδικτύου σκευάσματα διαλαλώντας πώς «τα πάντα θεραπεύονται είναι απλώς θέμα χρόνου» ζητά προς τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΦ, Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, Σώμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

«Τίποτα δεν είναι ανίατο, απλά είναι όλα θέμα χρόνου, και της κατάλληλης παιδείας και έρευνας, να φέρουμε όλες τις θεραπείες, όλες τις πραγματικές θεραπείες, διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, να θεραπευτεί, και να δυναμώσει, και με την σειρά του, να αγωνιστεί να βοηθήσει και τους συνανθρώπους του, γύρω του, να θεραπευτούν και εκείνοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω ηλεκτρονική διεύθυνση τα προϊόντα αυτά δύνανται να «θεραπεύσουν» εκτός των άλλων τον καρκίνο, το AIDS/HIV, την ηπατίτιδα, το Πάρκινσον, νεοπλασματικές παθήσεις, τον πολύποδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, αγγειακές παθήσεις, αυτοάνοσες παθήσεις, παθήσεις ύπατος, τη μυική δυστροφία, το συστηματικό ερυθηματώδη Λύκο, την γονιμότητα κλπ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβαση των αρχών ένεκα του άμεσου και σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας που τίθεται από τη συνέχιση της ανωτέρω παράνομης , ανεξέλεγκτης και παραπλανητικής πώλησης αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης την χαρακτήρισε εγκληματική δραστηριότητα και συμπλήρωσε πώς «παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα».