Τσίπρας: 7 παρεμβάσεις στην Υγεία με την δωρεά του Νιάρχος

Gazzetta team
Τσίπρας: 7 παρεμβάσεις στην Υγεία με την δωρεά του Νιάρχος
Επτά εκτεταμένες δράσεις στον χώρο της δημόσιας υγείας ξεκινά άμεσα η κυβέρνηση με την δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ειδικής τελετής υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επτά παρεμβάσεις που αφορούν:

- Την κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

- Την κατασκευή και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης.

- Την κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου κτηρίου του Ευαγγελισμού που θα λειτουργήσει ως έδρα του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

- Την προμήθεια και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού στον Ευαγγελισμό.

- Την Προμήθεια νέων μέσων αερομεταφοράς και επισκευή υφιστάμενων μέσων του ΕΚΑΒ.

- Την προμήθεια και η εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (Pet scan) στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία

- Τη δημιουργία ειδικών νοσηλευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

«Με αυτή την δωρεά προχωράμε σε ένα μεγάλο σχέδιο για την δημόσια υγεία με επτά εκτεταμένες παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα στην υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός των νέων νοσοκομειακών μονάδων θα γίνει από τον διάσημο Αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο, ο οποίος σχεδίασε και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Παλαιό Φάληρο.

«Η δωρεά του Ιδρύματος Στάυρος Νιάρχος πέρα από μια πράξη κοινωνικής ευθύνης είναι μια επένδυση διαφορετική από τις άλλες. Η ανταμοιβή της είναι το κοινωνικό όφελος, είναι τα εκατομμύρια συμπολίτες μας που θα έχουν πρόσβαση στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες της δημόσιας υγείας» τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι η δωρεά του Ιδρύματος μπορεί να αγγίξει και τα 250 εκατ. ευρώ τα οποία, όπως είπε, είναι βέβαιο ότι θα πιάσουν τόπο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. «Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.