Οι συμβουλές του Stephen Hawking σε όσους παλεύουν με την κατάθλιψη

Gazzetta team
Οι συμβουλές του Stephen Hawking σε όσους παλεύουν με την κατάθλιψη
Ο μεγάλος φυσικός του αιώνα μας έδωσε μια πολύ όμορφη διάλεξη στο Royal Institute του Λονδίνου για την κατάθλιψη.

Ο διάσημος επιστήμονας Stephen Hawking παραλλήλισε τις μαύρες τρύπες με την κατάθλιψη, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ελπίδας σε όσους πάσχουν από αυτήν.

Συγκεκριμένα ο Hawking είπε:

«Το μήνυμα αυτής της διάλεξης είναι ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι τόσο... μαύρες όσο τις ξέρουμε. Δεν είναι οι αιώνιες φυλακές που ίσως έχουμε στο μυαλό μας. Τα πράγματα που μπαίνουν σε μια μαύρη τρύπα μπορούν να βγουν από αυτήν ή να πάνε σε ένα άλλο σύμπαν. Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε μια μαύρη τρύπα, μην εγκαταλείπετε, γιατί τελικά υπάρχει μια διέξοδος».

Ο Hawking μίλησε επίσης για τα επιτεύγματά του και τι είχε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ζωής του, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ζει με την ασθένεια των κινητικών νευρώνων από το 1963.

«Παρόλο που είχα αυτή την ατυχία στη ζωή μου, είχα πολύ τύχη σε σχεδόν οτιδήποτε άλλο έκανα. Είχα την τύχη να εργαστώ στη θεωρητική φυσική σε μια συναρπαστική εποχή και είναι ένας από τους λίγους τομείς στους οποίους η αναπηρία μου δεν ήταν σοβαρό μειονέκτημα. Είναι επίσης σημαντικό να μην θυμώνετε, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η ζωή σας, επειδή μπορείτε να χάσετε κάθε ελπίδα εάν δεν μπορείτε να γελάσετε τον εαυτό σας ή γενικότερα».