Πως να κάνουμε το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» πράξη

Gazzetta team
Πως να κάνουμε το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» πράξη
Στη σύγχρονη εποχή πολλοί άνθρωποι παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό καθημερινά. Πώς θα διατηρήσουμε την ψυχική μας ηρεμία;

Το φαινόμενο της εποχής μας, είναι ο άνθρωπος και η δυσκολία διαχείρισης των εντάσεων που βιώνει. Στη σύγχρονη εποχή πολλοί παλεύουν καθημερινά με τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι τόσο έντονες και ανταγωνιστικές οι καταστάσεις σήμερα που έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύπλοκα προβλήματα στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Μέσα στις υλιστικές κοινωνίες ο άνθρωπος εγκλωβίστηκε ψυχή και σώμα. Ένας ανελέητος αγώνας υπέρ της ύλης, της εξουσίας, της πρόσκαιρης απόλαυσης και της σύντομης ηδονής που τέλος δεν έχει ενώ αντιθέτως στερείται όλων των βασικών αξιών που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας:

ΜΕΤΡΟ – ΑΡΜΟΝΙΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Διάφορες σωματικές ασθένειες καθώς και ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, οι καταχρήσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αρνητικές σκέψεις επιφέρουν αρνητικές ενέργειες που επηρεάζουν το όλο σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, κατά συνέπεια και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Είναι βέβαια πολύ λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ ενός ανθρώπου εκούσια κακού και ακούσια κακού.

Στα πλαίσια της άσκησης που αφορά την ευεργετική της επίδραση σε σώμα, ψυχή και πνεύμα έχω να προτείνω έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο αντιμετώπισης ως μέσο πρόληψης, θεραπείας και ανάτασης της υγείας μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε ενέργεια... φροντίζουμε να τη διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα δόνησης με τεχνικές και μεθόδους που προκαλούν βελτίωση σε όλα μας τα συστήματα.

-Ισορροπημένη Διατροφή ( θρεπτικές τροφές, χωρίς τοξίνες)

-Ισορροπημένη Άσκηση (ενδυνάμωση ,ελαστικότητα, αντοχή, ευκαμψία, αποφόρτιση)

-Ρύθμιση Αναπνοών (χαλάρωση νευρικού συστήματος, αύξηση τη διαύγειας του νου)

-Έκφραση εκτόνωσης και ευχάριστων Συναισθημάτων (επικοινωνία, αισθήματα,συντροφικότητα)

-Θετικές σκέψεις, θετικές εικόνες και θετικές λέξεις στο λόγο και το μυαλό μας.

- Αποδοχή του εαυτού μας, Αγάπη και Θέληση για δημιουργική εξέλιξη.

-Διαλογισμός και Προσευχή (καθαρισμός των σκέψεων, άνοιγμα των τσάκρα, επικοινωνία με το Θείο)

Μία όμορφη ψυχή και ένας εξελιγμένος νους λειτουργούν πολύ καλύτερα μέσα σε ένα σώμα που γυμνάζεται τακτικά γιατί μπορούν να απελευθερώσουν την ενέργειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που τους χαρίζει ολοκληρωμένη υπόσταση. Ο σεβασμός απέναντι στον εαυτό μας είναι δείγμα μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας για μια καλύτερη υγεία! Ο Ανώτερος Εαυτός είναι το νόημα της ύπαρξης μας μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σύμπαν. Εύχομαι να τον αναδείξετε ! Είναι η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο...

Μαρίνα Αθανασίου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού