«YouTube Is Over»: Γιατί οι χρήστες απειλούν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους

Gazzetta team
«YouTube Is Over»: Γιατί οι χρήστες απειλούν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους
To YouTube ανακοίνωσε νέους κανόνες ώστε να αποτρέψει φαινόμενα «παρενόχλησης» και οι χρήστες απειλούν με διαγραφή λογαριασμών.

Η εταιρεία που ανήκει στην Google ανακοίνωσε νέους κανόνες οι οποίοι, όπως φάνηκε, δεν άρεσαν καθόλου στους δημιουργούς των βίντεο, τους YouTubers δηλαδή.

Συγκεκριμένα, τα αρνητικά σχόλια ήταν πολλά και χρησιμοποιώντας το hashtag #YouTubeIsOver απειλούν να ενσωματωθούν σε αντίπαλες ιστοσελίδες, όπως αναφέρει η Metro.

Οι νέες πολιτικές θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στους δημιουργούς των βίντεο κωμωδίας οι οποίοι θα «φοβούνται» να χρησιμοποιήσουν εκφράσεις και κινήσεις που έκαναν μέχρι πρότινος.

Οι νέοι κανόνες

Το YouTube έγραψε στο Twitter: «Πολλοί από εσάς μας είπατε ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για την πρόληψη της παρενόχλησης στο YouTube, γι 'αυτό κάναμε διαβούλευση με ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, εμπειρογνωμόνων και οργανισμών για να ενημερώσουμε την πολιτική μας για παρενόχληση που άλλαξε σήμερα».

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν «παρατεταμένες επιθέσεις που αφορούν την φυλή, τα φυσικά χαρακτηριστικά, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την θρησκεία ή το φύλο», αναφέρουν.

«Σημειώστε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και συζήτησης για σημαντικά ζητήματα», πρόσθεσε το YouTube.

Υποσχέθηκε επίσης μια «αυστηρότερη στάση απέναντι στις απειλές η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο σαφείς απειλές, αλλά και σιωπηρές αναφορές για σωματική βία».

«Συμπεριλαμβάνονται απειλές που μπορεί να μην αναφέρουν συγκεκριμένο χρόνο ή τόπο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν όπλα ή προσομοίωση βίας», συνέχισε το YouTube.

Με δεδομένο ότι η παρενόχληση μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ένα βίντεο, η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά όπως η κακόβουλη προσβολή του ίδιου ατόμου σε πολλά βίντεο ή σχόλια μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις όπως η αναστολή του YPP, παύσεις ή ακόμα και τερματισμό.

«Οι δημιουργοί θα έχουν πρόσβαση σε ένα εργαλείο το οποίο εντοπίζει αυτόματα ανεπιθύμητα σχόλια, τα σβήνει από τη δημοσίευση και καλεί τον κάτοχο του καναλιού να τα ελέγξει. Μέχρι το τέλος του έτους, στα περισσότερα κανάλια θα έχει ενεργοποιηθεί αυτό το εργαλείο.», ανακοίνωσε το YouTube.

«Μπορείτε πάντα να κάνετε opt-out, αλλά σημειώστε ότι οι πρώτοι που υιοθέτησαν αυτή τη στάση είδαν μια μείωση κατά 75% στα επισημασμένα σχόλια στα κανάλια τους», καταλήγει.

Το YouTube έχει ήδη τονίσει πως έχουν αφαιρεθεί παλιά βίντεο τα οποία παραβιάζουν νέους κανόνες.