UPDATE #NOW

Πώς θα επηρεαστούν οι influencers από την τεράστια αλλαγή στο Instagram


17 Νοεμβρίου 2019

Πώς θα επηρεαστούν οι influencers από την τεράστια αλλαγή στο Instagram

Εάν είστε φανατικοί οπαδοί του Instagram και βλέπετε όλα τα likes που κάνουν οι διαδικτυακοί σας φίλοι, τότε θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα που ισχύουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα. 

Ο χρήστης του Instagram δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να βλέπει τα ορατά likes στις φωτογραφίες των άλλων. Και όλη αυτή η αλλαγή όπως καταλαβαίνετε έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους influencers  γιατί τα likes παίζουν μεγάλο ρόλο για το αν κάποια υπηρεσία ή προϊόν θελήσει να διαφημιστεί μέσα από κάποιον χρήστη που έχει εκατομμύρια ακολούθους και αυτόματα εκατομμύρια likes.

Οι πιο διάσημοι influencers του πλανήτη αλλά και πολλοί άλλοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από αυτή την τεράστια αλλαγή στο Instagram.

jenny.gr

Τα διαφημιστικά γραφεία δεν θα μπορούν να εξακριβώνουν αν ένα post έχει αρκετή ανταπόκριση ώστε να εγγυάται την πληρωμή και το Instagram ίσως χρειαστεί να προσφέρει ένα είδος ιδιωτικού URL, ώστε οι συνεργάτες και οι δημιουργοί API να μπορούν να κάνουν share με τα πρακτορεία και να αποκαλύπτεται ο αριθμός των Likes. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ιnstagram, η κίνηση αυτή αφορά την αλλαγή του τρόπου που νοιώθουν οι χρήστες – κυρίως οι νεότεροι – απέναντι στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αρχή έγινε από τον περασμένο Απρίλιο στον Καναδά και ακολούθησαν η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.