Η ομάδα πίσω από τα jetpacks του Τζέιμς Μποντ εξασφάλισε 2 εκατ. δολάρια για να φτιάξει ιπτάμενη μοτοσυκλέτα (pic & vids)

Gazzetta team
Η ομάδα πίσω από τα jetpacks του Τζέιμς Μποντ εξασφάλισε 2 εκατ. δολάρια για να φτιάξει ιπτάμενη μοτοσυκλέτα (pic & vids)
Η JetPack Aviation (JPA) -που κατασκεύασε τα jetpacks του Τζέιμς Μποντ- εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. δολαρίων για το πρωτότυπο της ιπτάμενης μοτοσυκλέτας της!

Μέχρι στιγμής, η Recreational Speeder υπήρχε μόνο σε ψηφιακή μορφή, αλλά φαίνεται ότι, αργά ή γρήγορα, θα είναι σε θέση να... απογειωθεί στην πραγματικότητα!

Από την περασμένη άνοιξη, εξάλλου, η JPA είχε κάνει γνωστό το μεγαλεπήβολο και τολμηρό σχέδιό της, να κατασκευάσει μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα.

Από την Πέμπτη, λοιπόν, ο δρόμος άνοιξε!

Η JetPack ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. δολαρίων, χωρίς να κατονομάσει τον χρηματοδότη, τονίζοντας, μάλιστα, ότι τα χρήματα φτάνουν και με το παραπάνω, για να φτιάξει τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Μια πολιτική με περιορισμένη απόδοση (100χλμ/ώρα τελική ταχύτητα, περιορισμένο ύψος πτήσης), για την οποία δεν θα απαιτείται άδεια... πιλότου, μια πολιτική «ανοικτή» (240χλμ/ώρα τελική ταχύτητα, 4,5 χλμ. μέγιστο ύψος πτήσης), που θα χρειάζεται άδεια χειρισμού αεροσκάφους και μια για στρατιωτική χρήση, που θα φτάνει στα 15.000 πόδια, ενώ θα μπορεί να πηγαίνει στον... αυτόματο, χωρίς, δηλαδή, οδηγό.

Πληροφορίες εξ Αμερικής αναφέρουν πως το τελευταίο μοντέλο, ίσως, χρηματοδοτείται από το ίδιο το πεντάγωνο των ΗΠΑ...