Tο WhatsApp σχεδιάζει να αντιγράψει το Snapchat και να εξαφανίζει τα μηνύματα σε συγκεκριμένο χρόνο; (vid)

Gazzetta team
Tο WhatsApp σχεδιάζει να αντιγράψει το Snapchat και να εξαφανίζει τα μηνύματα σε συγκεκριμένο χρόνο; (vid)
Τι αναφέρεται για τα κενά στην ασφάλεια.

Το WhatsApp είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook φημολογείται ότι δοκιμάζει την δυνατότητα να διαγράφονται μηνύματα τόσο για ατομικές όσο και για ομαδικές συνομιλίες.

Διατηρημένα στιγμιότυπα οθόνης από το WhatsApp δείχνουν τη δυνατότητα να οριστούν χρονοδιακόπτες για μηνύματα, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν μόνο δύο επιλογές αυτήν τη στιγμή, πέντε λεπτά ή μία ώρα.

Αυτό δημοσιεύτηκε από τον Damien Wilde με το 9to5Google, ο οποίος έλαβε τα νέα από την WABetaInfo.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να επιλέξουν μηνύματα, αλλά μόνο να διαγράψουν τις συνομιλίες.

Μια βλάβη βρέθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και άλλαξε μηνύματα, ενώ παράλληλα έδωσε δυνατότητες στους χάκερς να μπορούν να αλλάξουν το κείμενο από μηνύματα και να χειριστούν μια συνομιλία, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Θα μπορούσε ακόμη να φανεί ότι ο αποστολέας είπε κάτι που δεν είπε, θέτοντας ένα διαφορετικό όνομα πάνω από τα σχόλια που έγιναν.

Η εταιρία Check Point Research (CPR), η οποία ανακάλυψε το ελάττωμα, προειδοποίησε ότι οι χάκερς μπορεί να χρησιμοποιήσουν το σφάλμα για παραπληροφόρηση και fake news.

Η ομάδα τους ανέλυσε το hack στο συνέδριο Black Hat για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, στο οποίο συμμετείχαν άλλοι ειδικοί που αποκάλυψαν επίσης τρωτά σημεία στο δημοφιλές λογισμικό.

Το CPR έδειξε ένα βίντεο το οποίο απεικόνιζε πόσο εύκολα μπορεί να γίνει επεξεργασία ενός μηνύματος.

Ισχυρίζονται ότι οι προϊστάμενοι του Facebook έλαβαν γνώση του θέματος πέρσι, αλλά δεν το έχουν ακόμη επιλύσει.

Η WhatsApp λέει ότι δεν αναγνωρίζει το σφάλμα ως ελάττωμα στο λογισμικό της, «Εξετάσαμε προσεκτικά αυτό το ζήτημα πριν από ένα χρόνο και είναι λάθος να λέγεται ότι υπάρχουν τρωτά σημεία στην ασφάλεια που παρέχουμε στο WhatsApp», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της.

Το MailOnline ήρθε σε επαφή με εκπρόσωπο του Facebook, την εταιρεία που κατέχει το WhatsApp, αλλά δεν έχουν ακόμη απαντήσει.

Λεπτομέρειες σχετικά με το ελάττωμα δημοσιεύονται στο Check Point Research.