Κορυφαίος συγγραφέας ισχυρίζεται ότι σε 30 χρόνια «ρομπότ-πολιτικοί» θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους (vid)

Gazzetta team
Κορυφαίος συγγραφέας ισχυρίζεται ότι σε 30 χρόνια «ρομπότ-πολιτικοί» θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους (vid)
Κάπως έτσι ξεκινάει η παγκόσμια κυριαρχία των ρομπότ.

Ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς τεχνητής νοημοσύνης, ο David Levy, ισχυρίζεται πως είναι θέμα χρόνου τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τους πολιτικούς, λόγω της ανώτερης ικανότητάς τους στο να λαμβάνουν αποφάσεις!

Όπως λέει, «σε 30 χρόνια ο Λευκός Οίκος θα έχει, πιθανότατα, ρομπότ-πολιτικούς. Το ίδιο και η Βουλή των Λόρδων, στην Αγγλία». Όχι, για εμάς δεν είπε κάτι...

Ο συγγραφέας των περίφημων «Αγάπη και Σεξ με Ρομπότ» και «Πώς Παίζει ο Υπολογιστής Σκάκι;» πιστεύει, μάλιστα, ότι ο κόσμος θα ψηφίσει συντριπτικά υπέρ της αντικατάστασης των... ζωντανών πολιτικών με μηχανές.

«Σκεφτείτε το εξής: Ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αποφάσεις σχετικά με οικονομικά, πολιτικά, υγειονομικά και μεταφορικά θέματα. Αυτού του είδους οι αποφάσεις, λοιπόν, θα είναι πολύ καλύτερο να λαμβάνονται σε λίγα χρόνια από ένα ρομπότ με υψηλή τεχνητή νοημοσύνη, παρά από έναν άνθρωπο.

Ένα ρομπότ εξελίσσεται με τόσο γρήγορο ρυθμό, που μπορεί να λύσει, πολύ πιο αποτελεσματικά, σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα απαιτεί ανθρώπινη διαίσθηση και σκέψη. Έτσι, θα μπορούσατε να έχετε, για παράδειγμα, ένα ρομπότ, που να γνωρίζει τα πάντα για την οικονομία και ένα που να γνωρίζει τα πάντα για την υγεία και την ιατρική. Βασικά, κάθε κλάδος, οποιασδήποτε κυβέρνησης, θα μπορούσε να είναι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Γιατί να χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο στον Λευκό Οίκο;», είπε χαρακτηριστικά ο David Levy.

Και πρόσθεσε: «Τελικά, πιστεύω ότι όλοι θα δεχτούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι καλύτερη από τους ανθρώπους σχεδόν σε όλα. Αν, λοιπόν, έχετε ένα ρομπότ, που είναι καλύτερο στον οικονομικό προγραμματισμό από οποιονδήποτε άνθρωπο, ποιον θα βάζατε υπεύθυνο για την οικονομία της χώρας σας; Το ρομπότ ή τον άνθρωπο;

Ερωτηθείς σχετικά με πόσο μακριά πιστεύει ότι είμαστε από αυτόν τον κόσμο, απάντησε: «30, 40, 50 χρόνια, κάπου εκεί ανάμεσα. Η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Δείτε τι γίνεται στην Αγγλία με το Brexit ή το χάος στην Αμερική με τον Τραμπ».