Επιστήμονες προκάλεσαν τον μεγαλύτερο υποβρύχιο ήχο που έχει καταγραφεί ποτέ!

Gazzetta team
Επιστήμονες προκάλεσαν τον μεγαλύτερο υποβρύχιο ήχο που έχει καταγραφεί ποτέ!
Οι ερευνητές υποστηρίζουν οτι έπιασαν πάνω από 270 ντεσιμπέλ που αντιστοιχούν σε ήχο δυνατότερο από αεροπλάνο ή πύραυλο που απογειώνεται.

Ο ήχος δεν είναι κάτι που μόνο το ακούμε. Είναι ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο που αναβλύζει από τον αέρα γύρω μας...

Η μεταφορά του μάλιστα, δεν είναι αναγκαίο να γίνει μέσω του αέρα, καθώς μπορεί να γίνει και μέσα στο νερό, αρκεί να είναι αρκετά δυνατός. Όπως για παράδειγμα αυτός των δελφινιών.

Επιστήμονες του τμήματος ενέργειας του SLAC National Accelerator Laboratory, κατάφεραν να δημιουργήσουν τον πιο δυνατό ήχο που έχει καταγραφεί ποτέ, ξεπερνώντας τα 270 ντεσιμπέλ. Κάτι που αντιστοιχεί στον θόρυβο που έκανε ένα αεροπλάνο ή ένα διαστημόπλοιο που απογειώνεται.

«Ήταν ακριβώς κάτω από το όριο όπου ο ήχος θα μπορούσε να βράσει το νερό», είπε ο φυσικό Κλαούντιου Σταν του Πανεπιστημίου Rutgers Newark, στο Physics Buzz.

Προκειμένου να τα καταφέρουν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ήταν η συσκευή Linac Coherent Light Source που ουσιαστικά αποτελεί ένα εξωφρενικά δυνατό λέιζερ. Το συγκεκριμένο είναι ικανό να δημιουργήσει μοριακές μαύρες τρύπες και να θερμάνει το νερό στους 100.000 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ομάδα των ερευνητών που έλαβαν μέρος, είναι αδύνατο να υπάρχει πιο δυνατός υποβρύχιος ήχος.