Apple TV+: Η Αpple παρουσίασε με κάθε επισημότητα το δικό της Netflix (vid)

Gazzetta team
Apple TV+: Η Αpple παρουσίασε με κάθε επισημότητα το δικό της Netflix (vid)
Apple TV+. Αυτή θα είναι η α λα Netflix συνδρομητική υπηρεσία streaming της Apple που ανακοινώθηκε απόψε σε μεγάλη παρουσίαση στο Αμφιθέατρο Στιβ Τζομπς στο Κουπερτίνο.

Η Apple αναμένεται να ξοδέψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σε δικές της, πρωτότυπες σειρές και ταινίες, ξεκινώντας να χτίσει έναν κατάλογο που κάποια στιγμή θα μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνον του Netflix, του Hulu και του Amazon. Αλλά έχει δρόμο ακόμη· το αντίστοιχο ποσό που το Netfix θα ξοδέψει το 2019 είναι πενταπλάσιο, 10 δισ. δολάρια.

Πάντως, κάποια από αυτά τα 2 δισ. της Apple θα καταλήξουν σίγουρα στις τσέπες των Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν και Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έχουν ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία.

Μαζί με το Apple TV+ παρουσιάστηκε και η υπηρεσία Apple Channels για την ανανεωμένη εφαρμογή Apple TV, που προσφέρει πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια όπως τα Epix, HBO, Showtime και Starz, με δυνατότητα δωρεάν δοκιμής.

Ο σκοπός είναι ο χρήστης να συγκεντρώσει όλα τα κανάλια που βλέπει σε ένα μέρος – και αυτό το μέρος, φυσικά, να είναι εφαρμογή της Apple.

Ας δούμε συνοπτικά τι άλλο παρουσιάστηκε χθες:

To Apple Arcade είναι μια συνδρομητική υπηρεσία για iOS, MacOS και tvOS, με συνεργασία ανάμεσα στις πλατφόρμες. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 100 νέα και αποκλειστικά παιχνίδια, που δεν κυκλοφορούν αλλού, και τα οποία μπορεί να παίξει σε όποια συσκευή Apple επιθυμεί. Θα γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο σε 150 χώρες και μερικοί από τους τίτλους παιχνιδιών που ακούστηκαν είναι οι «Beyond a Steel Sky», «LEGO Brawls», «Sonic Racing», «Overland», «Lifelike», «FANTASIAN» και άλλοι πολλοί.

To Apple News + είναι μια συνδρομητική υπηρεσία με συγκεντρωμένα περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες με premium ειδησεογραφικό περιεχόμενο, στο οποίο η πρόσβαση κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα. Η αρχή γίνεται με 300 περιοδικά, ανάμεσά τους τα Vogue, National Geographic και Men’s Health, και ιστοσελίδες που «κλειδώνουν» το περιεχόμενό τους, όπως οι Wall Street Journal και Los Angeles Times.

Η Apple Card είναι μια ψηφιακή πιστωτική κάρτα που υπόσχεται απλούστερες συναλλαγές, μεγαλύτερη ασφάλεια και καμία προμήθεια. Χρησιμοποιείται οπουδήποτε υποστηρίζεται το σύστημα πληρωμών Apple Pay και θα ελέγχεται μέσω της εφαρμογής Apple Wallet. Θα κυκλοφορήσει μάλιστα και σε φυσική μορφή, ενώ για τη δημιουργία της η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Goldman Sachs και τη Mastercard. Δύσκολα ωστόσο θα τη δούμε εκτός Αμερική, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: reader.gr