UPDATE #NOW

Τι λέει για εσάς η επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας


The Jennettes

10 Δεκεμβρίου 2018

photo-1529336953128-a85760f58cb5.jpg

Σε περίπτωση που σας αρέσει να μαζεύετε πράγματα, να μην πετάτε τίποτα και αυτό να μην περιορίζεται μόνο στα φυσικά αντικείμενα, αλλά και σε ό,τι υπάρχει στον υπολογιστή σας, τότε υπάρχει ένας όρος που σας αφορά. Λέγεται "cyber hoarding" και αφορά αυτούς που "δεν θέλουν να διαγράφουν πληροφορίες που συγκέντρωσαν online" όπως αναφέρει το Stylist σε ένα πρόσφατο άρθρο. Μπορεί να έχει να κάνει με άπειρα αρχεία Word με δυσνόητους τίτλους, μέχρι με φακέλους με memes που έχετε αποθηκεύσει μέσα στη χρονιά. Το cyber hoarding, βέβαια, μπορεί να έχει αντίκτυπο στη ψυχική σας υγεία.

Μπορεί να έχετε μία τάση προς το cyber hoarding, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως αποτελεί πρόβλημα - ειδικά αν κάνετε συστηματικούς καθαρισμούς. Για κάποιους, όμως, είναι αδύνατον να διαγράψουν οτιδήποτε και τότε είναι που αυτό αρχίζει να γίνεται πρόβλημα. 

"Πολλοί από εμάς αποθηκεύουμε πράγματα γιατί σκεφτόμαστε πως μπορεί να τα χρειαστούμε στο μέλλον," εξηγεί ο Head of Information at Mind, Stephen Buckley, στο Stylist. "Το hoarding είναι όταν η ανάγκη σου να κρατάς πράγματα σου προκαλεί στρες ή επεμβαίνει στην καθημερινότητά σου."

"Αν το hoarding έχει αρνητικό αντίκρυπο στη ζωή σου, υπάρχουν μικρά βήματα που μπορείς να κάνεις που θα κάνουν τη διαφορά," είπε. "Για παράδειγμα, το να κρατάς ένα ημερολόγιο καθημερινά, μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις patterns που προκαλούν τo hoarding και έτσι να ανακαλύψεις τα σημάδια που τείνουν προς τα εκεί".