Μαγευτικές εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Η στιγμή της εκτόξευσης πυραύλου (vid)

Gazzetta team
Μαγευτικές εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Η στιγμή της εκτόξευσης πυραύλου (vid)
Οι εκτοξεύσεις πυραύλων και δορυφόρων αποτελούν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους λάτρεις της μηχανικής και του Διαστήματος για να απολαύσουν την έναρξη ενός ταξιδιού προς το αχανές Σύμπαν.

Κι αν τις περισσότερες φορές έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία της εκτόξευσης από τις κάμερες που καταγράφουν λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν από το έδαφος, τα αντίστοιχα πλάνα από το Διάστημα σπανίζουν...

Εντυπωσιακές εικόνες από την εκτόξευση πυραύλου του Έλον Μασκ (vid)

Αυτή την ευκαιρία, όμως, της καταγραφής της εκτόξευσης ενός πυραύλου άρπαξε από τα μαλλιά ο Γερμανός κοσμοναύτης Αλεξάντερ Γκερστ, ο οποίος από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου και βρισκόταν, απαθανάτισε τις φανταστικές εικόνες από την εκτόξευση του Σογιούζ στις 16 Νοεμβρίου.

Ατύχημα κατά την εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Σογιούζ (vid)

Στη καταγραφή, που διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό, φαίνεται με λεπτομέρεια η στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου από την βάση στο Καζακστάν, ενώ περίπου στο 35ο δευτερόλεπτο του βίντεο, τα συντρίμμια του διαστημικού σκάφους που αποκόπηκαν βάσει προγραμματισμού από το κυρίως μέρος του πυραύλου, αναφλέγονται καθώς εισέρχονται εκ νέου στην γήινη ατμόσφαιρα.