Το Kiki Challenge του Κωτσόβολου αποδεικνύει ότι είχαμε και στο χωριό μας Black Friday

Gazzetta team
Το Kiki Challenge του Κωτσόβολου αποδεικνύει ότι είχαμε και στο χωριό μας Black Friday
Και είναι και No3 στα trends του Youtube.

Για δεύτερη χρονιά έχουμε αποδείξεις για την ελληνική προέλευση της πιο εμπορικής Παρασκευής του χρόνου που πάει τις προσφορές ένα βήμα πιο μπροστά.

Άραγε η προέλευσή της να είναι ελληνική; Από πέρσι με την ιστορία του «Μαύρου» Παρασκευά τις εκπτώσεις που έβαλε στο μπακάλικό του αρχίσαμε να μπαίνουμε στο νόημα ότι μπορεί τελικά και τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται. Ότι μπορεί να «είχαμε και στο χωριό μας Black Friday».

Φέτος, η ιστορία εξελίσσεται. Και τα πειστήρια αυξάνονται. Τα διπλανά χωριά ξεσηκώνονται και θυμούνται εντελώς διαφορετικές ιστορίες από εκείνη του «Μαύρου Παρασκευά». Η κυρία Κική θυμάται πως ήταν της Αγίας Παρασκευής, περίοδος που ετοίμαζαν το πανηγύρι και ήθελαν να το κάνουν λίγο πιο «μονδέρνο». Και έκαναν τα σεμεδάκια μαύρα (με μαύρο μαλλί)! Ήταν της Αγίας Παρασκευής, ήταν και τα σεμεδάκια μαύρα και έμεινε το «Μαύρη Παρασκευή».

Η ανατρεπτική αυτή ιστορία, θέλει το Black Friday, και ελληνιστί «μπλακ φράιντεϊ», να είναι από τα γεννοφάσκια μας παραδοσιακή συνήθεια, τα κλασικά σεμεδάκια της γιαγιάς μας «επαναστατούν» και αποκτούν μαύρο χρώμα και η κυρία Κική κατεβαίνει από το Ντάτσουν και χορεύει κική τσάλεντζ στο Μήτσο για να του πει πως τον αγαπά και γίνεται Νο3 στα trends του Youtube! Που αλλού; Μα φυσικά στον Κωτσόβολο γιατί «μπλακ φράιντεϊ» υπήρχε, αλλά σαν του Κωτσόβολου κανένα!

Τελικά, είχαμε και στο χωριό μας Μπλακ Φράιντεϊ; Σύμφωνα με την Κωτσόβολο, ναι είχαμε, και το ξέραμε! Γίναμε «από δυο χωριά, χωριάτες», τα Άνω και Κάτω Κωτσοβολιώτικα, και βγήκε όλη η αλήθεια στην επιφάνεια! Μετά από τεστιμόνιαλς και ρέσερτς καταλήγουμε πως «μπλακ φράιντεϊ» είχαμε, αλλά προσφορές σαν του Κωτσόβολου, πουθενά!

Γι αυτό, για να τιμήσουμε και φέτος το έθιμο, από τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα είμαστε όλοι εκεί σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή διαδικτυακά στη σελίδα με τις προσφορές για να τιμήσουμε τη μεγάλη αυτή γιορτή. Και να πάρουμε και το smartphone που «λιγουρευόμαστε» εδώ και καιρό στην κατώτατη των τιμών.

Ντον’τ σκιπ. Το Μπλακ Φράιντει του Κωτσόβολου δεν το προσπερνάς!