Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Samsung Galaxy Note 9 (pics)

Gazzetta team
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Samsung Galaxy Note 9 (pics)
Με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και τιμή που συνάδει με τις μέχρι τώρα φημολογίες ξεπερνώντας δηλαδή τα 1.000 ευρώ έκανε χθες το ντεμπούτο της στη Νέα Υόρκη η νέα ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy Note 9.

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός παρουσίασε την νέα της συσκευή λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση επενδύσεων ύψους 22 δισ. σε έρευνα κι ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα, υπονοώντας ότι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, ο οποίος κινείται ιδιαίτερα δυναμικά αν όχι απειλητικά το τελευταίο διάστημα.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

«Η σειρά Note αποτελούσε πάντα τη βιτρίνα μας σε προηγμένη τεχνολογία και καινοτομίες που καθορίζουν την βιομηχανία, και το Galaxy Note9 δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σχεδιασμένο για ένα επίπεδο απόδοσης, δύναμης και ευφυίας που οι σημερινοί χρήστες επιθυμούν και χρειάζονται» δήλωσε ο DJ Koh, πρόεδρος και CEO του IT & Mobile Communications Division στη Samsung Electronics. «Οι οπαδοί του Note είναι το πιο πιστό κοινό της Samsung, γνωρίζουμε πως τα θέλουν όλα, να αντλούν όσο το δυνατόν περισσότερα από την εργασία και την ψυχαγωγία τους, και το Galaxy Note9 είναι το μόνο τηλέφωνο που μπορεί να συμβαδίσει με τον πολυάσχολο τρόπο ζωής τους».

Στόχος του νέου κινητού της εταιρείας είναι όπως φάνηκε να πραγματοποιούν οι χρήστες όλο και περισσότερες καθημερινές εργασίες μέσα από το κινητό τους επιβεβαιώνοντας τις φήμες που θέλουν σε μερικά χρόνια ο φορητοί υπολογιστές να αντικαθίστανται από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Έμφαση κι αυτή τη φορά δόθηκε στην παραγωγικότητα, την δημιουργικότητα και φυσικά την ψυχαγωγία. Για το λόγο αυτό μάλιστα, το νέο κινητό περιλαμβάνει σύστημα υδρόψυξης (Water Carbon Cooling system) και ειδικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την απόδοση για video games. Μάλιστα στο Note 9 καθώς και στο Galaxy S9 θα διατεθεί κατ' αποκλειστικότητα για διάστημα 30 ημερών η σχετική έκδοση του Fortnite, του πιο δημοφιλούς online παιχνιδιού αυτή τη στιγμή.

Εξελιγμένο S Pen

Μιας και η σειρά Note χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη του S Pen, το Galaxy Note 9 έρχεται και πάλι με το ειδικό «πενάκι», η νέα έκδοση του οποίου περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα εργαλείο γραφής και σχεδίου, τώρα είναι το στοιχείο που φέρνει περισσότερη δύναμη και έλεγχο στα χέρια τους αφού πλέον υποστηρίζει Bluetooth (Bluetooth Low-Energy). Xάρη σε αυτό έχει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες, όπως τη λήψη selfies με το πάτημα του ενσωματωμένου πλήκτρου αν η κάμερα είναι ενεργή ή την εναλλαγή της μπροστινής με την κύρια κάμερα με διπλό πάτημα του κουμπιού. Το ενσωματωμένο πλήκτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εναλλαγή μουσικών κομματιών όταν έχετε ανοιχτό κάποιο media player (YouTube, Spotify κ.ά.) καθώς και για να περιηγηθείτε στις διαφάνειες κάποιας παρουσίασης. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε το πλάνο της εταιρείας προβλέπει όλο και περισσότερες εφαρμογές τρίτων να υποστηρίζουν τις δυνατότητες του S Pen.

Το smartphone θέλει να γίνει pc

Στην προσπάθειά της να μοιάσει με έναν μικρό υπολογιστή η νέα συσκευή που παρουσίασε η Samsung χθες έχει ενσωματωμένο το βελτιωμένο DeΧ, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση του Galaxy Note 9 με οθόνη (μέσω μετατροπέα USB-C σε HDMI) και την προσαρμογή του περιβάλλοντος εργασίας ώστε να θυμίζει αυτό προσωπικού υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί να συνδέσει πληκτρολόγιο και «ποντίκι» ώστε να έχει έναν υπολογιστή όπου το Note 9 λειτουργεί ως κεντρική μονάδα. Μέσα από εκεί μπορεί να δουλεύει παρουσιάσεις, να επεξερεγάζεται φωτογραφίες και να παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή στον υπολογιστή…

Εξυπνότερη κάμερα

Αναφορικά με την κάμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει κατά κύριο λόγο σε αυτή του Galaxy S9+. Διπλός αισθητήρας 12 megapixel με υποστήριξη οπτικής σταθεροποίησης και στις δύο κάμερες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για επιλογή μεταξύ δύο ρυθμίσεων διαφράγματος, το πρώτο σε f/1.5 για περιπτώσεις που επικρατούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και ένα δεύτερο στα f/2.4 για πιο φωτεινές καταστάσεις.

Μια διαφορά είναι ότι η κάμερα του Galaxy Note 9 είναι εξυπνότερη αφού αντιλαμβάνεται από μόνη της το είδος του αντικειμένου που πρόκειται να φωτογραφίσει κατατάσσοντάς το κάθε φορά σε μια από τις 20 κατηγορίες που διαθέτει και στη συνέχεια κάνει αυτόματα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα διαθέτει και ανιχνευτή λάθους που ειδοποιεί τον χρήστη αν η πρώτη λήψη του δεν είναι καλή ώστε να τραβήξει νέα φωτογραφία χωρίς να χάσει τη στιγμή. Στην περίπτωση θολής εικόνας, κλειστών ματιών, ύπαρξη κάποιου λεκέ στον φακό ή φωτός, που επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας εμφανίζεται μια άμεση ειδοποίηση

Οθόνη και σχεδιασμός

Σχεδιαστικά το νέο έξυπνο τηλέφωνο δεν έχει μεγάλες διαφορές με τον προκάτοχό του. H Super AMOLED Οθόνη «Χωρίς Όρια», όπως την αποκαλεί η εταιρεία, είναι 6,4 ίντσες (από 6,3 ίντσες λόγω των μικρότερων περιθωρίων) με αναλογία στο 18.5:9.

Η ουσιαστικότερη σχεδιαστική αλλαγή είναι η μετακίνηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, όπως στο Galaxy S9.

Την οθόνη Χωρίς Όρια του Galaxy Note 9 συμπληρώνουν 4 στερεοφωνικά ηχεία, ρυθμισμένα από την επιμέλεια της AKG και η ποιότητα του ήχου έχει και πάλι την υπογραφή της DolbyAtmos®.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά η συσκευή περιλαμβάνει έναν ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή 10nm (Exynos 9810) και 6 GB μνήμη, ενώ υπάρχει και έκδοση με 8 GΒ μνήμη, όπου ο αποθηκευτικός χώρος θα φθάνει στα 512 GΒ. Μάλιστα με την δυνατότητα προσθήκης κάρτας microSD, το Galaxy Note9 είναι έτοιμο να εξοπλιστεί με 1ΤΒ, για να προσφέρει απόλυτη ηρεμία πως υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος για φωτογραφίες, βίντεο και εφαρμογές.

Πέρα από το καινοτόμο σύστημα Water Carbon Cooling system αναπτυγμένο από την Samsung, το Galaxy Note 9 διαθέτει κι έναν αλγόριθμο προσαρμογής της απόδοσης ενσωματωμένο στη συσκευή, ο οποίος βασίζεται σε τεχνολογία ΑΙ για να προσφέρει ισχυρή και ταυτόχρονα σταθερή απόδοση.

Η συσκευή έρχεται με μπαταρία 4,000mAh η οποία υπόσχεται διάρκεια ζωής όλη μέρα και αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει υπάρξει σε ναυαρχίδα Galaxy.

Το κινητό παραμένει αδιάβροχο μέσω του προτύπου IP68 για αντοχή στο νερό σε βάθος 1.5 μέτρου και για 30 λεπτά.

Τέλος το Note 9 προσφέρει όλες τις premium τεχνολογίες της σειράς κινητών τηλεφώνων Galaxy όπως το Samsung Health και το Samsung Pay. Το Galaxy Note9 διαθέτει την αξιόπιστη πλατφόρμα ασφάλειας Knox, επιλογές βιομετρικής ασφάλειας, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σάρωση ίριδας ή δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου για την ασφαλή φύλαξη σημαντικών πληροφοριών.

Τιμή και προπαραγγελίες

Η τιμή για τη βασική έκδοση που έχει μνήμη 6 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που φθάνει στα 128 GB είναι 1.049 ευρώ ενώ για τη «μεγάλη» έκδοση θα είναι στα 1.299 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως και οι δύο εκδόσεις θα έχουν δυνατότητα για εγκατάσταση δύο SIM καρτών ή για μία SIM κάρτα και κάρτα microSD.

Οι προπαραγγελίες για το Galaxy Note 9 ξεκινούν άμεσα με τη συσκευή να είναι διαθέσιμη από τις 24 Αυγούστου. Μάλιστα στο πλαίσιο του Προγράμματος Trade-In που πραγματοποιείται στην Ευρώπη, οι ενδιαφερόμενοι που θα προπαραγγείλουν τη συσκευή μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά, επιστρέφοντας την υπάρχουσα συσκευή τους για να αποκτήσουν ένα νέο Galaxy Note9 μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της Samsung, που συμμετέχουν στην ενέργεια

Τα χαρακτηριστικά με μια ματιά

Νέο Galaxy Watch

Κατά την παρουσίασή της στη Νέα Υόρκη η εταιρεία ανακοίνωσε και ένα νέο έξυπνο ρολόι, το Galaxy Watch, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα. Η συσκευή μοιάζει αρκετά με ένα κανονικό ρολόι, είναι αδιάβροχη και ανθετική σε σκόνη και επιπλέον έχει αρκετές εφαρμογές αναφορικά με την παρακολούθηση των βιομετρικών χαρακτηριστικών του χρήστη αλλά και για τον συγχρονισμό με το ημερολόγιο του χρήστη του.

Νέο Galaxy Home

Όπως ήταν αναμενόμενο ο νοτιοκορεατικός κολοσσός μας σύστησε κι ένα «έξυπνο» ηχείο το Galaxy Home, το οποίο μπορεί να το διαχειριστεί κανείς μέσω του Bixby, του ψηφιακού βοηθού της Samsung. Παρότι δεν διευκρινίστηκε το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμο το Galaxy Home ανακοινώθηκε η συνεργασία της με το Spotify προκειμένου η γνωστή συνδρομητική υπηρεσία μουσικής να είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές της κορεατικής εταιρείας με τη μουσική να «ακολουθεί» το χρήστη σε όποια συσκευή επιθυμεί.

Πηγή: reader.gr