Το Facebook δεν θα διαγράφει στο εξής αναρτήσεις αρνητών του Ολοκαυτώματος

Gazzetta team
Το Facebook δεν θα διαγράφει στο εξής αναρτήσεις αρνητών του Ολοκαυτώματος
O δημιουργός της πετυχημένης πλατφόρμας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σχετικά με την απόφασή του να μην διαγράφει τις αναρτήσεις που αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Είμαι εβραίος και υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. Το βρίσκω πολύ σοκαριστικό. Όμως, στην τελική, δεν πιστεύω ότι η δική μας πλατφόρμα πρέπει να διαγράψει τέτοιους είδους απόψεις διότι πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία ορισμένοι άνθρωποι πέφτουν έξω», τόνισε ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, που παραχώρησε χθες στον ιστότοπο Recode, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι το Facebook θα διαγράψει ορισμένες «ψευδείς ειδήσεις» (fake news), που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βίαιες ενέργειες, διευκρινίζοντας ότι δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, «με ειλικρίνεια».

Μπροστά στις επικρίσεις, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έστειλε κατόπιν email στο Recode για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του.

«Σίγουρα, εάν ένα μήνυμα παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της υποκίνησης της βίας ή του μίσους εναντίον ειδικά μιας ομάδας, θα αποσύρεται» έγραψε ο ίδιος.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Facebook επικρίθηκε δριμύτατα διότι επέτρεψε την αναδημοσίευση άρθρων, φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία, αν και δεν υποκινούσαν με άμεσο τρόπο το μίσος, θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά ως ενθάρρυνση στη διάπραξη βίαιων ενεργειών.

Ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκε ότι διέρρευσε τις φήμες που προκάλεσαν συγκρούσεις, ιδίως στη Μιανμάρ ή τη Σρι Λάνκα.

Πηγή: reader.gr