Οι διάσημοι που έχασαν τους ψεύτικους λογαριασμούς που τους ακολουθούσαν (pics)

Gazzetta team
Οι διάσημοι που έχασαν τους ψεύτικους λογαριασμούς που τους ακολουθούσαν (pics)
Χιλιάδες -ή και εκατομμύρια- ακολούθους (followers) έχασαν από το Twitter σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τη show biz, μετά την απόφαση του κοινωνικού δικτύου να διαγράψει δεκάδες εκατομμύρια «ύποπτους» λογαριασμούς.

Μεταξύ των πολιτικών ηγετών, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχασε τους περισσότερους followers (6,7%) μετά τον πρόεδρο της Ρουάντα, Πολ Καγκάμε που εμφάνισε μείωση ακολούθων της τάξης του 33,46%.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στη «χρυσή δεκάδα» των fake followers περιλαμβάνεται τόσο ο Δαλάι Λάμα (1,97%), όσο και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (1,53%). Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχασε το 0,58% των ακολούθων του, συνολικά 307.606 λογαριασμούς. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετρά πολύ μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης των 2.334.375 πλαστών λογαριασμών (2,26%).

Από κόσμο του θεάματος, η Όπρα Γουίνφρι φιγουράρει στις υψηλότερες θέσεις, χάνοντας των 3,36% των followers μετά την επιχείρηση «εκκαθάρισης», ελαφρώς χαμηλότερα από την Μπρίτνεϊ Σπιρς που έχασε πάνω από 2 εκατ. ακολούθους. Ακριβώς από πάνω βρίσκονται η Αλίσια Κις (3,59%) και κάτω από την Όπρα οι Coldplay (3,25%).

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν οι New York Times αποκάλυψαν ότι η Devumi, μια μικρή εταιρεία στη Φλόριντα των ΗΠΑ, «φούσκωνε» τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα με ψεύτικους followers, ώστε οι επώνυμοι να εμφανίζουν μεγάλο βαθμό επιρροής.

Η πρωτοβουλία «purge» είχε ως αποτέλεσμα… να ξεφουσκώσουν χιλιάδες λογαριασμοί διασήμων. Οι NYT ξεχώρισαν τους 3.000 λογαριασμούς παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και επωνύμων που έχασαν τους περισσότερους followers, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν και το μεγαλύτερο ποσοστό πλαστών προφίλ.

Πηγή: insider.gr