Παιδική πορνογραφία, εμπόριο ναρκωτικών και κλοπή κωδικών με την συνδρομή... drones

Gazzetta team
Παιδική πορνογραφία, εμπόριο ναρκωτικών και κλοπή κωδικών με την συνδρομή... drones
Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι πλέον δεδομένο και αποδεδειγμένο πως πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στην κοινωνία, εγκυμονεί και πολλαπλούς κινδύνους.

Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και με την χρήση των drones που, σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα της Βρετανικής εφημερίδας «Independent», έχουν γίνει το ... δεξί χέρι πολλών κακοποιών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την Βρετανική αστυνομία οι κάμερες που μεταφέρουν τα drones χρησιμοποιούνται για την καταγραφή παιδιών από παιδόφιλους σε παιδικές χαρές, αλλά και τα σπίτια τους, για την παρακολούθηση σπιτιών από ληστές, αλλά ακόμα και για την υποκλοπή των PIN από ανθρώπους που πάνε στα ATM.

Σύμφωνα με την έρευνα τις εφημερίδας μάλιστα τα περιστατικά παραβατικότητας που έχει καταγράψει η αστυνομία κι αφορούν την χρήση των drones αυξάνονται κάθε χρόνο με την τελευταία άυξηση να φτάνει το 352%. Μάλιστα υπολογίζεται πως το 2018 οι καταγγελίες θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Επιπλέον σύμφωνα με την αστυνομία τα drones χρησιμοποιούνται και για άλλες εγκληματικές δραστηριότητες όπως την μεταφορά ναρκωτικών μέσα στις φυλακές από συμμορίες, αλλά και για την «κατασκοπία» των ...γειτόνων σε περιπτώσεις φιλονικίας.

Δεκάδες είναι επίσης οι καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικά αδικήματα, κυρίως παρακολουθήσεις γυναικών, αλλά και ζευγαριών σε ιδιωτικές στιγμές.

«Πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί, αλλά και συστηματική ενημέρωση του κοινού. Αυτή τη στιγμή μπορεί ο καθένας να αγοράσει μια τέτοια μηχανή από το σούπερ μάρκετ και να την χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε σκοπό. Χρειάζεται να θεσπισθούν νόμοι και μάλιστα άμεσα». Τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπίρμιγχαμ, Ντέιβιντ Νταν που σχολίασε την έρευνα της εφημερίδας.

Πηγή: reader.gr