Πέντε λειτουργίες του Messenger που ίσως δεν γνώριζες

Gazzetta team
Πέντε λειτουργίες του Messenger που ίσως δεν γνώριζες
Πέντε πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει το Messenger...

Για πολλούς το Messenger ήταν μια εφαρμογή που κατέβασαν αναγκαστικά, όταν ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων αποφάσισε να διακόψει την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο Facebook.

Έκτοτε βέβαια, κι ευτυχώς, το Messenger έχει αλλάξει χαρακτήρα και προσθέτει όλο και περισσότερες ενδιαφέρουσες λειτουργίες σε όσους το χρησιμοποιούν. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές από αυτές, τις οποίες ίσως δεν έχετε ξανακούσει.

1)Στείλτε χρήματα στους φίλους και την οικογένειά σας

Αν και η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν για την περίπτωση της Ελλάδας, οι κάτοικοι των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω του Messenger. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να έχουν μια κάρτα συνδεδεμένη στο λογαριασμό τους και με μερικές απλές εντολές να στέλνουν μικρά χρηματικά ποσά στους φίλους και την οικογένειά τους.

Επιπλέον, με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Messenger, υπάρχει περίπτωση μέχρι και να σας υπενθυμίσει μια χρηματική συναλλαγή που πρέπει να κάνετε εάν έχετε συζητήσει γι' αυτή με τους διαδικτυακούς σας φίλους.

2) Ελέγξτε το έξυπνο σπίτι σας

Την ώρα που τα σπίτια μας γίνονται κάθε μέρα κι εξυπνότερα, με όλο και περισσότερες συσκευές να είναι διασυνδεδεμένες στο Internet, ένας συνοπτικός έλεγχος όλων αυτών φαντάζει ως η ιδανική λύση. Παρότι πολλοί μπορεί να εκπλαγούν το Facebook Messenger προσφέρει και αυτή τη δυνατότητα.

Εάν αισθάνεστε λίγο αμήχανα να μιλάτε στον έξυπνο θερμοστάτη σας Netatmo μπορείτε απλά να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα μέσω Messenger στο Netatmo Smart Home Bot για να του πείτε να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σπιτιού. Βέβαια δεν είναι μόνο η συσκευή της Netatmo που προσφέρει αυτή την δυνατότητα, ο έξυπνος οικιακός διανομέας Homey επίσης έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει με το Messenger, προσφέροντάς σας μια σειρά από έξυπνα οικιακά προϊόντα ενώ για το μέλλον αναμένονται κι άλλες έξυπνες συσκευές να γίνουν συμβατές με αυτό.

3) Αντιδράστε με emoji στο πρόσωπό σας

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τα μικρά emojis που μπορείτε να προσθέσετε στις αναρτήσεις σας στο Facebook. Τώρα μέρος αυτών μπορεί να προστεθεί στο δικό σας πρόσωπο κατά την διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Κάπως έτσι εσείς παίρνετε μια μελαγχολική έκφραση και ξαφνικά μπλε δάκρυα αρχίζουν να τρέχουν από τα μάτια σας...

Μόλις ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο, μπορείτε να βρείτε αυτές και άλλες πολλές επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης και να προσθέσετε φίλτρα, μάσκες και πολλές άλλες πολλές αντιδράσεις.

4) Κάντε μια μυστική συνομιλία

Αν έχετε ευαίσθητες πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε με κάποιον, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδανική για εσάς. Όχι απλά μπορείτε να στέλνετε κρυπτογραφημένα μηνύματα αλλά και να ορίσετε έναν ορισμένο χρόνο μετά από τον οποίο τα μηνύματα αυτά θα διαγράφονται αυτόματα.

Όταν επιλέξετε έναν φίλο για να ξεκινήσετε μια συνομιλία πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επιλέγετε μυστική συνομιλία. Στο παράθυρο που χρησιμοποιείτε για να γράψετε το μήνυμά σας θα εμφανιστεί ένα τύπου ρολόι το οποίο πατώντας το, μπορείτε να ρυθμίσετε μετά από πόση ώρα θέλετε να διαγραφεί το μήνυμά σας.

5) Παίξτε ομαδικά παιχνίδια

Το παιχνίδια είναι διασκεδαστικά αλλά αναμφισβήτητα γίνονται πιο διασκεδαστικά όταν μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας. Αυτά λοιπόν είναι μερικά ακόμα καλά νέα για το facebook messenger. Μπορείτε να παίξετε το Pac-Man και οι φίλοι να σας συναγωνιστούν για το αν μπορούν να σας νικήσουν. Βέβαια, υπάρχει κι ακόμα μια πιο διαδραστική εμπειρία, αν επιλέξετε τα παιχνίδια που γράφουν «play with friends» όπως το «words» για ακόμα πιο ομαδική διασκέδαση.

Για να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι, πατήστε στο εικονίδιο της κονσόλας κάτω δεξιά και διαλέξτε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε. Ανάλογα με το παιχνίδι, επιλέγετε φίλους που μπορείτε να διαγωνιστείτε.

Πηγή: insider.gr