Το νέο iMac της Apple το πληρώνει... χρυσό (pics)

Gazzetta team
Το νέο iMac της Apple το πληρώνει... χρυσό (pics)
Το αστρονομικό ποσό των 13.199 δολαρίων θα πρέπει να δώσουν όσοι πιστοί της Apple θελήσουν να αποκτήσουν τον νέο υπερυπολογιστή iMac εμπλουτισμένο με τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εταιρείας.

Προκαλώντας για ακόμα μια φορά ζάλη με την κοστολόγηση των προϊόντων της ο αμερικανικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιήσει σε αυτόν τα καλύτερα δυνατά διαθέσιμα υλικά και φυσικά ένα άκρως εξελιγμένο hardware το οποίο οφείλει να κοστολογηθεί αναλόγως.

Συγκεκριμένα ο iMac Pro διαθέτει έναν Intel Xeon επεξεργαστή 18 πυρήνων στα 2.3GHz με Turbo Boost στα 4.3GHz, 128GB DDR4 ECC μνήμη συστήματος στα 2666 MHz, δίσκο SSD χωρητικότητας 4TB, κάρτα γραφικών Radeon Pro Vega 64 με 16GB αφιερωμένη μνήμη. Αν επιλέξουμε δε από το επίσημο site της εταιρείας να έχει Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2, Vesa αντάπτορα και προ-εγκατεστημένα και τα επαγγελματικά προγράμματα Final Cut Pro X / Logic Pro X τότε η τιμή εκτοξεύεται στις 13.199 δολάρια, για την περίπτωση της Αμερικής. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς στην Ευρώπη η τιμή των προϊόντων της Apple ανεβαίνει κατακόρυφα οπότε θα είναι πάνω από 11.000 ευρώ.

Ο iMac Pro, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε στο τέλος αυτής της εβδομάδας είναι σίγουρο ότι απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων κι όχι στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Η Apple θαα ξεκινήσει την πώληση των επιλεγμένων διαμορφώσεων του iMac Pro στα καταστήματα λιανικής πώλησης έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Το iMac Pro θα είναι διαθέσιμο στην αγορά σε περιορισμένες ποσότητες και η πώλησή του θα ξεκινήσει στα καταστήματα λιανικής πώλησης έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο η τιμή του ξεκινά από τα 4,999 δολάρια για το βασικό 8πύρηνο μοντέλο ενώ το μοντέλο με τους 10 πυρήνες ξεκινά από 5.799 δολάρια. Από 6.599 και 7.399 ξεκινούν το 14πυρήνο και το 18πύρηνο τα οποία ωστόσο δεν θα είναι διαθέσιμα νωρίτερα από 8 εβδομάδες. core και 18-core ξεκινούν από $, αλλά δεν αναμένεται να μεταφερθούν για 6-8 εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι ο iMac Pro απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες με υψηλές ροές εργασίας γι αυτό και μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως εξατομικευμένος.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο δεν αποτελεί το ακριβότερο από αυτά που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2013, η κορυφαία έκδοση του Mac Pro κόστιζε κάτι παραπάνω από 20.000 δολάρια.

Πηγή: insider.gr