To Facebook θα σου πει αν έπεσες... θύμα των Ρώσων

Gazzetta team
To Facebook θα σου πει αν έπεσες... θύμα των Ρώσων
Το Facebook θα δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες να δουν αν ακολούθησαν συνδέσμους συνδεδεμένους με τη Ρωσία ή περιεχόμενα «μεταμφιεσμένα» ως χρήστες των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017, αναφέρουν δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το εργαλείο αυτό το οποίο όπως ανακοίνωσε το Facebook θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους, θα επιτρέψει στους χρήστες να δουν εάν «μπήκαν» σε ορισμένες σελίδες που δημιουργήθηκαν από την Internet Research Agency -- μια ρωσική διαδικτυακή εταιρία η οποία αποκαλύφθηκε ότι δημοσίευε ψευδή στοιχεία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών το 2016.

«Πριν από λίγες εβδομάδες κάναμε από κοινού σχέδια για την περαιτέρω διαφάνεια στις αναρτήσεις στο Facebook. Αυτό αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να προστατεύσουμε τις πλατφόρμες μας και τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν από κακούς ηθοποιούς που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία μας» αναφέρεται σε μία ανακοίνωση του Facebook.

Ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αποτέλεσε μία τεράστια αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κύκλων στην Ουάσινγκτον. Η Ρωσία από την πλευρά της έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι η εταιρία του θα υιοθετήσει πλήθος μέτρων, για «την καλύτερη ασφάλεια και διαφάνεια στο κοινωνικό δίκτυο».