Τίγρης περπάτησε 1.300 χιλιόμετρα για να βρει ταίρι και τροφή

Gazzetta team
Τίγρης περπάτησε 1.300 χιλιόμετρα για να βρει ταίρι και τροφή
Μία μοναχική τίγρης περπάτησε 1.300 χιλιόμετρα σε διάστημα, περίπου, πέντε μηνών, αναζητώντας ένα νέο σπίτι, τροφή και σύντροφο, στο μεγαλύτερο ταξίδι, όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, που έχει κάνει ποτέ μεγάλο αιλουροειδές!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κανένα άλλο μεγάλο αιλουροειδές δεν έχει ταξιδέψει τόσο μακριά, με γραμμική κατεύθυνση!

Η μόλις 2,5 ετών τίγρης, που φέρει ειδικό κολάρο εντοπισμού, έφυγε από το καταφύγιο άγριων ζώων στη Μαχαράστρα της Ινδίας τον περασμένο Ιούνιο και διένυσε μία απόσταση, για να καταλάβετε, ίση με την απόσταση Αθήνας... Κρακοβίας, στην Πολωνία!

Όπως «μαρτυρά» το κολάρο της, πέρασε από φάρμες, αυτοκινητόδρομους, αλλά και από επτά περιοχές της πολιτείας Μαχαράστρα και της γειτονικής Ταλανγκάνα, πριν επιστρέψει στην πρώτη.

Καταλαβαίνει κανείς, βέβαια, πως η τίγρης συνάντησε και αρκετούς ανθρώπους στη διάρκεια του ταξιδιού της, αλλά έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο. Σύμφωνα με το BBC, όμως, ο τραυματισμός του προήλθε από ατύχημα, αφού ο άνδρας τρόμαξε την τίγρη ενώ κοιμόταν.

Η τίγρης παρακολουθείται μέσω GPS. Το σήμα, δε, ελέγχεται ανά μία ώρα και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί η παρουσία της σε 5.000 σημεία.

«Η τίγρης, πιθανότατα, αναζητά μια νέα περιοχή για εγκατάσταση, τροφή και σύντροφο. Οι περισσότερες πιθανές περιοχές εγκατάστασης στην Ινδία είναι πυκνοκατοικημένες και οι τίγρεις καλούνται να αναζητούν επί μακρόν το ιδανικό μέρος», δήλωσε στο BBC ο Δρ Μπιλάλ Χαμπίμπ, βιολόγος στο Ινστιτούτο Άγριας Ζωής στην Ινδία.

H τίγρης κρύβεται κατά τη διάρκεια μέρας και ταξιδεύει τη νύχτα, ενώ επιτίθεται και σκοτώνει αγριογούρουνα και βοοειδή.

Οι ειδικοί ανησυχούν, πάντως, καθώς η μπαταρία του ειδικού κολάρου είναι πλέον στο 20% και σκέφτονται ότι ίσως χρειαστεί, άμεσα, να «συλληφθεί» και να μεταφερθεί στο πλησιέστερο δάσος, για να «αποφύγει πιθανά ατυχήματα».