Ήθελαν να τον φάνε όταν ήταν 6 ετών και 14 χρόνια μετά γύρισε για να τους αντιμετωπίσει (vid)

Gazzetta team
Ήθελαν να τον φάνε όταν ήταν 6 ετών και 14 χρόνια μετά γύρισε για να τους αντιμετωπίσει (vid)
H ιστορία ενός 6χρονου αγοριού που τα άλλα μέλη της φυλής του, θεωρούσαν οτι ήταν μάγος και προγραμμάτιζαν να τον σκοτώσουν και να τον φάνε.

Μία απίθανη ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Παπούα με πρωταγωνιστή έναν νεαρό που αποφάσισε να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, έφερε στην δημοσιότητα το Sunday Night: True Stories.

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή ήταν ο Wawa Chombonggai που μεγάλωσε στην Korowai δυτικά της χώρας και πλέον έχει φτάσει σε ηλικία 20 ετών.

Γυρίζοντας το χρόνο όμως 14 χρόνια πίσω, το μέλλον και η ζωή του, δεν ήταν και τόσο αισιόδοξα χάρη στις παραδόσεις και της εμμονές που υπήρχαν γύρω του.

Βλέπετε σε ηλικία 6 ετών έχασε ξαφνικά και την μητέρα και τον πατέρα του, κάτι που στην συγκεκριμένη κοινότητα, θεωρούν πως οφείλεται σε κακά πνεύματα.

Έτσι, όλο το βάρος της ευθύνης για τις απώλειες αυτές έπεσε πάνω στον μικρό τότε Wawa, ο οποίος είχε αποκτήσει το στίγμα του μάγου και έπρεπε να τιμωρηθεί.

Πως; Με το να θανατωθεί και η σάρκα του να φαγωθεί από τα άλλα μέλη της φυλής.

Ευτυχώς όμως ο Kornelius Sembiring που εκτελούσε χρέη οδηγού στην περιοχή, έμαθε για τα σχέδιά τους και αποφάσισε να πάρει τον 6χρονο τότε, σπίτι του και να τον μεγαλώσει μαζί με την δική του οικογένεια στην Σουμάτρα.

Εκεί μένει ακόμα και σήμερα, αλλά αποφάσισε να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Έτσι μαζί με τα αδέλφια του και την κάμερα του Channel Seven, επέστρεψε πίσω στο μέρος που μεγάλωσε.

Ο αρχηγός της φυλής τον χαιρέτησε, ενώ είδε και τους θείους μετά από τόσα πολλά χρόνια. Άπαντες έδειχναν χαρούμενοι για την επιστροφή του, όμως μετά τις πρώτες στιγμές, αντιλήφθηκαν το σκοπό της επίσκεψής του.

Και αυτό γιατί τους κατέκρινε για την ευκολία με την οποία σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν θείο που πιάστηκε να έχει σχέση με την σύζυγο ενός άλλου μέλους της φυλής.

«Πρέπει να μιλάτε και να λύνεται τις διαφορές με άλλους τρόπους» τους είπε χαρακτηριστικά, κερδίζοντας την εκτίμηση αρκετών, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να του προτείνουν να μείνει μόνιμα και να γίνει αρχηγός της φυλής.