Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα αρχηγός στη Σχολή Ικάρων

Gazzetta team
Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα αρχηγός στη Σχολή Ικάρων
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σχολή Ικάρων απέκτησε γυναίκα αρχηγό. Ο λόγος για την Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα.

Η Μαρία εισήχθη στη Σχολή δεύτερη στη σειρά τον Αύγουστο του 2016 και τρία χρόνια μετά ο αρχηγός της τάξης του 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε τη σημαία της Σχολής Ικάρων.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

Η πορεία της Μαρίνας Κωνσταντίνου

Η Μαρίνα γεννήθηκε στην Πάτρα και μικρή είχε στόχο να γίνει γιατρός. Στο Γυμνάσιο αγάπησε τα αεροπλάνα και αποφάσισε να μπει στη Σχολή Ικάρων. «Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός γιατί ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά-σιγά καταστάλαξα σε αυτό. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες, θα τον πετύχει», είχε δηλώσει.

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ' αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είχε δηλώσει η νεαρή το 2016 αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής.

Τρία χρόνια μετά θα γραφόταν στην ιστορία ως η πρώτη Αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Πλέον ο αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο θεός», αλλά ως «η θεά».

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.

Πηγή: reader.gr, Κεντρική Φωτογραφία: patrasevent.gr