Κυνηγός σαφάρι υποστηρίζει πως έχει σκοτώσει 4.000 άγρια ζώα στην Αφρική (pics)

Κυνηγός σαφάρι υποστηρίζει πως έχει σκοτώσει 4.000 άγρια ζώα στην Αφρική (pics)
Αποτελεί ίσως έναν από τους φονικότερους λαθροκυνηγούς στην ιστορία του πλανήτη, ωστόσο το γεγονός που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η στενή και μακροχρόνια φιλία του με τον πρώην Ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Ο λόγος για τον 89χρονο Ισπανό Τόνι Σάντσες Αρίνο, ο οποίος σύμφωνα με την αναλυτικότατη και μακάβρια λίστα που διατηρεί, υποστηρίζει πως στην «καριέρα» του ως κυνηγός σε σαφάρι στην αφρικανική ήπειρο έχει σκοτώσει περισσότερα από 4.000 άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αρκετά είδη που είτε έχουν εκλείψει από τον πατέρα είτε απειλούνται άμεσα με εξαφάνιση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπολογισμούς του κολλητού φίλου του «γαλαζοαίματου» Χουάν Κάρλος, σχεδόν 1.000 ελέφαντες, 340 λιοντάρια, 167 λεοπαρδάλεις, 2.000 αφρικανικού βούβαλοι αλλά και 127 σπανιότατοι μαύροι ρινόκεροι συγκαταλέγονται μεταξύ των θηραμάτων του 89χρονου Σάντσες Αρίνο, γεγονός που τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους πιο αιματοβαμμένους κυνηγούς σαφάρι στη σύγχρονη εποχή.

Όπως, μάλιστα, αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο παραπάνω «κύριος» ακόμα και διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής του συνεχίζει αδιάλειπτα το φονικό του «σπορ», καθώς μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια και σε τρία ξεχωριστά ταξίδια του σε Ναμίμπια, Τανζανία και Μποτσουάνα σκότωσε 13 ελέφαντες, δύο λεοπαρδάλεις και ένα λιοντάρι.

Οι αριθμοί προκαλούν αίσθηση και οργή μεταξύ οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, ωστόσο τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο Σάντσες Αρίνο σε βιβλίο του, όπου παραδεχόταν τις χιλιάδες δολοφονίες, δηλώνοντας περήφανος για την σκοπευτική του δεινότητα και αποτελεσματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 89χρονος άντρας αποτελεί από τα μαθητικά του χρόνια επιστήθιο φίλο του πρώην Ισπανού βασιλιά, Χουάν Κάρλος, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ήταν εκείνος που εμφύσησε στον Ισπανό γαλαζοαίματο την λατρεία για το σαφάρι και το κυνήγι άγριων θηραμάτων.

Πάντως, πριν από μερικά χρόνια, ο Χουάν Κάρλος είχε χρειαστεί να απολογηθεί δημόσια στους «υπηκόους» του, καθώς δημοσιογράφοι της ιβηρικής χώρας είχαν αποκαλύψει τη συμμετοχή του σε σαφάρι, ενώ σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ ο Χουάν Κάρλος είχε σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια αφρικανικούς ελέφαντες και βουβάλια, γεγονός που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Παλάτι, ενώ αρκετοί ήταν κι όσοι υποστήριξαν πως τοπ παραπάνω γεγονός επίσπευσε την παραίτησή του από τον ισπανικό θρόνο και την στέψη του γιου του Φελίπε.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.