Άνδρας με προβλήματα ακοής εκπαιδεύει το κουφό σκυλάκι του στην νοηματική γλώσσα (pics)

Άνδρας με προβλήματα ακοής εκπαιδεύει το κουφό σκυλάκι του στην νοηματική γλώσσα (pics)
Απτή απόδειξη ότι η αγάπη και η θέληση είναι ικανές να υπερνικήσουν κάθε δυσκολία αποτελεί η σχέση ζωής μεταξύ ενός ανθρώπου με προβλήματα ακοής κι ενός κουφού κουταβιού ηλικίας μόλις 12 εβδομάδων.

Ο Νικ Άμποτ από το Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών διάβασε στα social media την αγγελία για υιοθεσία ενός κουφού κουταβιού κι όντας κι ο ίδιος ομοιοπαθής δεν έχασε λεπτό κι εκδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον του ώστε να προσφέρει στο Έμερσον ένα σπίτι μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Έμερσον ήταν το τελευταίο από τα αδερφάκια του και γεννήθηκε εντελώς κουφό, γεγονός όμως που δεν πτόησε ούτε στιγμή τον Άμποτ που βρήκε έναν ανεπανάληπτο τρόπο ώστε να καταφέρει να επικοινωνεί με την καινούργια του συντροφιά.

Έτσι, αφού κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να ακούσει τον άλλον, ο Άμποτ άρχισε να διδάσκει στον Έμερσον τος οδηγίες μέσω της νοηματικής γλώσσας, περνώντας ατελείωτες ώρες μαζί του, προσπαθώντας να τον εκπαιδεύσει.

Κι ο Έμερσον αποδείχθηκε ο καλύτερος μαθητής, καθώς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έμαθε να αποκωδικοποιεί όλα τα νεύματα του χεριού του καινούργιου του αφεντικού.

Πλέον οι δύο τους απολαμβάνουν τη νέα του ζωή, χωρίς τα προβλήματα στην ακοή τους να μπορούν να επηρεάσουν ούτε στο ελάχιστο την σχέση και την επικοινωνία τους, με τον Νικ Άμποτ να δηλώνει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως «νιώθει ευλογημένος που ένα τόσο ξεχωριστό σκυλί, όπως ο Έμερσον βρέθηκε στη ζωή του».

Πληροφορίες: metro.co.uk.