Πέθανε η «Βασίλισσα των Ελεφάντων» με τους χαυλιόδοντες που ακουμπούσαν το έδαφος (pics & vid)

Πέθανε η «Βασίλισσα των Ελεφάντων» με τους χαυλιόδοντες που ακουμπούσαν το έδαφος (pics & vid)
Ο θάνατος της «Βασίλισσας των Ελεφάντων» υπενθυμίζει τους τεράστιους κινδύνους, με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπα τα πανέμορφα θηλαστικά της Αφρικής λόγω της ανθρώπινης πλεονεξίας.

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους πριν από λίγες εβδομάδες για έναν από τους εμβληματικότερους ελέφαντες της Αφρικής κι ολόκληρου του κόσμου, καθώς η F_MU1 άφησε σε ηλικία 60 ετών την τελευταία της πνοή εξαιτίας των βαθιών της γηρατειών.

Η F_MU1 είχε καταφέρει να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το ασύλληπτο μήκος των χαυλιόδοντών της, της έδωσαν το προσωνύμιο της «Βασίλισσας των Ελεφάντων», ενώ μερικές εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες της είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες πριν τον θάνατό της.

Τραβηγμένες από τον Βρετανό φωτογράφο Γουίλ Μπούραρντ Λούκας σε έναν νερόλακκο στις σαβάνες της Κένυας, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το μεγαλείο ενός ζώου, το οποίο κυνηγήθηκε ανελέητα από τους λαθροθήρες της ηπείρου αλλά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε να επιβιώσει.

Η F_MU1 συγκαταλεγόταν σε μία εξαιρετικά κλειστή ομάδα ελεφάντων, τους λεγόμενους super tuskers, οι οποίοι φημίζονται για το τεράστιο μέγεθος των χαυλιόδοντών τους, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι μόνο σχεδόν τριάντα από αυτούς ζουν ακόμα ελεύθεροι στην άγρια φύση, αποκλειστικά στην αφρικανική ήπειρο.

Ο ίδιος ο φωτογράφος που κατάφερε να απαθανατίσει τα συγκλονιστικά και τελευταία καρέ της επιβλητικής «Βασίλισσας των Ελεφάντων» δήλωσε «ευλογημένος που βρέθηκε στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή», ενώ συμπλήρωσε πως «το δέος που αισθάνθηκε δίπλα στην F_MU1 είναι απερίγραπτο με λόγια».

Οι φωτογραφίες του Μπούραρντ -Λούκας που αναρτήθηκαν στα social media, με τον λογαριασμό Instagram του Βρετανού να κατακλύζεται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Φωτογραφίες: Will Burrard-Lucas/Instagram