Γιώργος Νταλάρας: «Λυπήθηκα πολύ όταν πέθανε ο Τζίμης Πανούσης, τα είχε βάλει με λάθος άνθρωπο» (vid)

Gazzetta team
Γιώργος Νταλάρας: «Λυπήθηκα πολύ όταν πέθανε ο Τζίμης Πανούσης, τα είχε βάλει με λάθος άνθρωπο» (vid)
Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στην εκπομπή «Βινύλιο» για την κόντρα του με τον Τζίμη Πανούση.

Ο Γιώργος Νταλάρας χθες βράδυ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Βινύλιο» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη μεγάλη κόντρα και τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον αξέχαστο Τζίμη Πανούση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για τον Τζίμη Πανούση όταν ο Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε στην ανάρτηση του έκανε στο facebook ο τραγουδιστής όταν πέθανε ο Τζιμάκος τον Ιανουάριο του 2018.

«Λυπήθηκα πολύ όταν πέθανε, λυπήθηκα. Ο Δημήτρης Πανούσης είναι Μικρασιάτης, είναι δικός μας. Μπορεί να έκανε κάτι παραπάνω, εγώ πίστευα από έναν άνθρωπο τόσο έξυπνο ότι θα διαλέξει ένα άλλο πρόσωπο να κάνει την πλάκα του. Λάθος πρόσωπο βρήκε, εμένα βρήκες; Αφού με βλέπεις ότι είμαι "κολώνα" εκεί, δεν κουνιέμαι με τίποτα. Τί πας να κάνεις; Έκανε τη δουλειά του, αλλά δεν είναι ο μόνος», είπε ο Γιώργος Νταλάρας και πρόσθεσε: «Και άλλος από τη Μικρά Ασία έκανε κακή δουλειά. Η διαδικασία ήταν άσχημη, ήταν για μένα μια παρεξήγηση. Το είπε ήδη αυτό ο Κραουνάκης, ο οποίος κάποια στιγμή παρασύρθηκε κι εκείνος, άρχισαν να μιλάνε όλοι για την Κύπρο και παρασύρθηκε κι εκείνος. Και κάποια στιγμή πέρασε ο καιρός και λέει ήταν μια παρεξήγηση».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Θυμίζουμε ότι η κόντρα ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες ξεκίνησε το 1997, όταν ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποιούσε πλήθος συναυλιών για φιλανθρωπικούς σκοπούς (αφιλοκερδώς όπως έλεγε) ή υπέρ της Κύπρου.

Στις παραστάσεις του εκείνη τη χρονιά ο Τζιμάκος καυτηρίαζε εκείνες τις συναυλίες, τραγουδώντας Νταλάρα δείχνοντας εικόνες που έτρεχαν χρυσές λίρες από το στόμα του. Στις 7 Ιουλίου ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε μήνυση στον Τζίμη Πανούση για συκοφαντική δυσφήμιση, καταθέτοντας ταυτόχρονα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και απαγορεύοντας του να χρησιμοποιεί το όνομά του και την εικόνα του. Μάλιστα κάθε φορά που θα έλεγε το όνομά του, ο Τζιμάκος θα έπρεπε να καταβάλλει στον Νταλάρα το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών. Ο τραγουδιστής κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και από τότε ο Πανούσης κάθε φορά που ήθελε να αναφερθεί στον Νταλάρα τον αποκαλούσε «ο ακατανόμαστος».

Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας ποσό αποζημίωσης εκατό εκατομμυρίων δραχμών για ηθική βλάβη και το δικαστήριο εν μέρει δικαιώνει τον καλλιτέχνη. Η δικαστική διαμάχη συνεχίστηκε το 1999, το 2000, το 2002 και τερματίστηκε το 2004 όταν ο Άρειος Πάγος καταδίκασε τον Τζίμη Πανούση. Ωστόσο, ο Γιώργος Νταλάρας δεν θέλησε ποτέ να πάρει τα χρήματα από τον Τζίμη Πανούση.

Πηγή: reader.gr