Εμπειρογνώμονες από την Κύπρο υποστηρίζουν πως δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης το μοιραίο αυτοκίνητο

Gazzetta team
Εμπειρογνώμονες από την Κύπρο υποστηρίζουν πως δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης το μοιραίο αυτοκίνητο
Πολυσέλιδο πόρισμα έχει ετοιμάσει εταιρεία εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο για την υπόθεση θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο δυστύχημα στις 16 Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, βασικό εύρημα της έκθεσης είναι το ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού αλλά στη θέση του συνοδηγού και οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

Η οικογένεια Παντελίδη προσέλαβε την εταιρεία εμπειρογνωμοσύνης επί τροχαίων δυστυχημάτων από την Κύπρο «Γ. Τζιρκαλλής & Υιοί », εκπρόσωποι της οποίας θα καταθέσουν ως μάρτυρες στην εκδίκαση της έφεσης επί της απόφασης που εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2017 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι εμπειρογνώμονες θα υποστηρίξουν ότι στο τιμόνι ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

Στην έκθεση, σύμφωνα με το «Πολίτης», επισημαίνεται ότι για να γίνει κατανοητή η συμπεριφορά των επιβαινόντων εντός του οχήματος πριν την σύγκρουση, πρέπει πρωτίστως να διαπιστωθεί εάν φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας τους.

Με απλά λόγια, σε περίπτωση που οι επιβαίνοντες δεν φέρουν ζώνη, τότε εξακολουθούν να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με την οποία κινείται το όχημα προτού σημειωθεί η σύγκρουση. Τα σώματα θα συνεχίσουν τη κίνηση μέχρι να έρθουν σε επαφή είτε με άλλον επιβάτη, είτε με τον αερόσακο, είτε ακόμη και με εσωτερικά μέρη του οχήματος. Στην έκθεση τονίζεται ότι κανένας εκ των τριών επιβατών δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας την ώρα του μοιραίου. Και οι τρεις επιβαίνοντες κινήθηκαν προς τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου όταν αυτό κατευθυνόταν παράλληλα με το σιδερένιο κιγκλίδωμα, ανεξάρτητα της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το όχημα.

Με βάση τα γεγονότα και τα στοιχεία που είχαν ενώπιόν τους οι εμπειρογνώμονες της «Γ. Τζιρκαλλής & Υιοί ΛΤΔ» καταλήγουν στο συμπέρασμα πως με βάση την κατανόηση της κίνησης των τριών επιβαινόντων, από την πρόσκρουση στο τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, τη μερική ανατροπή, αλλά και την κίνηση των μεταλλικών κουπαστών, οδηγός του οχήματος ήταν η Φρόσω Κυριάκου και όχι ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος ήταν συνοδηγός.

Πηγή: reader.gr