«Παράταση» για το "Game Of Love" από το ΕΣΡ: Υπόμνημα θα καταθέσει ο ANT1

Gazzetta team
«Παράταση» για το "Game Of Love" από το ΕΣΡ: Υπόμνημα θα καταθέσει ο ANT1
To Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να ζητήσει την κατάθεση υπομνήματος από μέρους του σταθμού, δίνοντας παράταση στην προβολή του μέχρι την οριστική απόφαση.

Στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος του νομικού τμήματος του ANT1, προκειμένου να περάσει από ακρόαση για το θέμα του «Game of love».

Τα μέλη του ΕΣΡ ζήτησαν να κατατεθεί υπόμνημα, προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν το αν τηρείται η απαιτούμενη ποιότητα, αλλά και η κατάλληλη σήμανση και ώρα προβολής του πολυσυζητημένου πρότζεκτ. Μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, το ριάλιτι σχέσεων του καναλιού του Αμαρουσίου θα συνεχίσει να προβάλλεται.

Να σημειωθεί ότι, την ίδια στιγμή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, έχει διατάξει την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με διπλή κατεύθυνση, καθώς αναζητά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του καναλιού αλλά και των αρμόδιων στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που έχουν την αρμοδιότητα για την επίβλεψη τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν από την πλευρά των υπευθύνων του ANT1 έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων. Θα πρέπει να ελέγξει, επίσης, και αν στην υπόθεση του επίμαχου παιχνιδιού προκύπτουν στοιχεία σε βάρος των αρμοδίων του ΕΣΡ για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Παράλληλα, το «Game of love» έχει ήδη έχει κοπεί από τον ANT1 Κύπρου, έπειτα από απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Πηγή: reader.gr