Η μέρα που Χάρυ Κλυνν και Σωτήρης Μουστάκας «τρόλλαραν» τους πάντες σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου (pic & vid)

Gazzetta team
Η μέρα που Χάρυ Κλυνν και Σωτήρης Μουστάκας «τρόλλαραν» τους πάντες σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου (pic & vid)
Το φιλικό για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών του 1981, έμεινε στην ιστορία εξαιτίας της μοναδικής παρουσίας τριών «θρύλων» της κωμωδίας.

Η είδηση του θανάτου του Χάρυ Κλυνν σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς ο -κατά κόσμον- Βασίλης Τριανταφυλλίδης είχε κερδίσει την συμπάθεια όλων των ηλικιών με τον απίστευτο χιούμορ που τον διέκρινε.

Όμως, μία «παράσταση» που είχε δώσει το μακρινό 1981 μαζί με τους αείμνηστους Σωτήρη Μουστάκα και Θανάση Βέγγο σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου για την ανακούφιση των σεισμοπαθών από τις δονήσεις στις Αλκυονίδες (Φεβρουάριος - Μάρτιος 1981) έχει μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο Στάδιο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας που αποσκοπούσε στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων είχε συγκεντρώσει δεκάδες «πρώτα» ονόματα της υποκριτικής, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, με τις ξεκαρδιστικές φάρσες των Μουστάκα και Κλυνν να κλέβουν ολοκληρωτικά την παράσταση.

Χαρακτηριστικό περιστατικό από την ημέρα εκείνη παραμένει το στιγμιότυπο, όταν Κλυνν και Μουστάκας αντί να γυρίσουν στην άμυνα μετά από επίθεση της ομάδας τους, κάθισαν άνετοι στο χορτάρι κι άρχισαν να πάιζουν πρέφα, προσπαθώντας να μιμηθούν τους επιθετικούς - «βεντέτες» που δεν συμμετείχαν στην άμυνα της ομάδας τους (τα γνωστά «περίπτερα» δηλαδή), αναγκάζοντας σε επευφημίες τους περίπου 40.000 θεατές του αγώνα.

Στο φιλικό συμμετείχαν δεκάδες ηθοποιοί, αθλητές και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και πασίγνωστα ονόματα όπως οι Δομάζος, Μπάγεβιτς, Νεστορίδης, Στεφανάκος, Σωτηρακόπουλος, Βέγγος, Αλμπέρτο Εσκενάζι, Γιώργος Φούντας, Γιάννης Καλαμίτσης, Θεοφιλόπουλος, Καψής και Δημαράς.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με τους δημοσιογράφους να κατακτούν τελικά την νίκη με σκορ 7-5, ενώ στο τέλος του αγώνα -σύμφωνα με «αστικό μύθο» της εποχής- ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πρότεινε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό στον Χάρρυ Κλυνν, ενθουσιασμένος από τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις του.