O 11χρονος από τις φτωχογειτονιές του Λάγος που σε αφήνει άφωνο με το ταλέντο του στην ζωγραφική (pics & vid)

O 11χρονος από τις φτωχογειτονιές του Λάγος που σε αφήνει άφωνο με το ταλέντο του στην ζωγραφική (pics & vid)
Ένα πιτσιρίκι από μία φτωχογειτονιά του Λάγος έχει βρει διέξοδο στη ζωγραφική κι έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για το ταλέντο του.

Όταν παρατηρείς τα πορτρέτα που είναι κολλημένα σε έναν τοίχο κάποιου ερειπωμένο κτιρίου, νιώθεις πως θα σου μιλήσουν και θα σου εξιστορήσουν την ιστορία τους.

Τα έργα είναι τόσο έντονα που μοιάζουν σαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες κάποιου ξακουστού φωτογράφου.

Η αλήθεια είναι πως ανήκουν σε ένα παιδί - θαύμα από το Λάγος. Είναι μόλις 11 ετών και απ' όταν θυμάται τον εαυτό του είναι με ένα μολύβι στο χέρι.

Ο Waris Kareem έχει στήσει το στούντιό του σε μία φτωχογειτονιά. Τα εργαλεία του είναι κόλλες χαρτί, μολύβια, κάποια στυλό, βρώμικοι τοίχοι που κολλάει τα έργα του, ενώ κάποιες φορές προσθέτει λίγο χρώμα.

Ο νεαρός από τη Νιγηρία είχε γίνει viral όταν είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο μιας επίσκεψης του Γάλλου Πρόεδρου στην πόλη του.

Μάλιστα, είχε χρειαστεί μόλις δύο ώρες για να ολοκληρώσει το έργο του.


Ο 11χρονος είχε μιλήσει για τα όνειρά του στο BBC: «Άρχισα να ζωγραφίζω όταν ήμουν έξι ετών στο σχολείο. Είμαι ο Kareem Waris Olamilekan και είμαι καλλιτέχνης. Ζωγραφίζω τους φίλους μου, καρτούνς, κόμικς. Έμπνευσή μου είναι οι εικόνες γύρω μου, ειδικά η οικογένειά μου. Θέλω να δω τα έργα μου ανάμεσα σε άλλων καλλιτεχνών, σε μουσεία».

Αυτό είναι ένα από τα πιο δυνατά έργα του και είναι το αγαπημένο του. Το έχει ονομάσει «Daily Bread» και έχει δώσει έμφαση στον ιδρώτα και τα δάκρυα επειδή θέλει να δείξει στον κόσμο πόσο σκληρά δουλεύει η οικογένειά του για να καταφέρουν αυτός και τα τρία αδέλφια τους να βάλουν μία μπουκιά φαγητό στο στόμα τους.