Διασώστης των παιδιών στην σπηλιά της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε την χορήγηση αναισθητικού αλόγων (vid)

Gazzetta team
Διασώστης των παιδιών στην σπηλιά της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε την χορήγηση αναισθητικού αλόγων (vid)
O Αυστραλός αναισθησιολόγος, Ρίτσαρντ Χάρις παραδέχθηκε πως δεν έδινε πιθανότητας επιτυχίας και πως θεωρούσε πως τα δύο πρώτα παιδιά θα πνίγονταν.

Μπορεί να έχουν περάσει μήνες από το τέλος του θρίλερ της ποδοσφαιρικής ομάδας που εγκλωβίστηκε σε σπηλιά της Ταϊλάνδης, όμως λεπτομέρειες της περιπέτειας αυτής, γίνονται ακόμη και σήμερα γνωστές...

Οι τελευταίες αποκαλύφθηκαν από τον Ρίτσαρντ Χάρις στο New England Journal of Medicine...

Εκεί λοιπόν, ο Αυστραλός αναισθησιολόγος αποκάλυψε πως τα 12 παιδιά είχαν ναρκωθεί κατά την διάρκεια της επιχείρησης να μεταφερθούν στον τομέα 3 από το τομέα 9 της σπηλιάς που θύμιζε περισσότερο λαβύρινθο.

Η φήμη αυτή υπήρχε αρκετό καιρό, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε. Ο λόγος που του χορηγήθηκε ηρεμιστικό αλόγων, κεταμίνη δηλαδή, ήταν προκειμένου να είναι ήρεμοι κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους, αλλά και επειδή το συγκεκριμένο ναρκωτικό μειώνει τα συμπτώματα της υποθερμίας που είχαν εμφανίσει όλα τους.

Μάλιστα, όπως είπε όταν ενημερώθηκε για το πλάνο ήταν αρκετά απαισιόδοξος για την κατάληξή του.

«Ήμουν σίγουρος οτι τα πρώτα δύο παιδιά θα πνίγονταν στον δρόμο και έτσι θα αναγκαζόμασταν να εγκαταλείψουμε το συγκειριμένο σχέδιο και πάμε σε άλλες επιλογές».

Ευτυχώς όμως, όλα πήγαν καλά...