Διοικητής πυροβολαρχίας και μετά... κατάσκοπος: Το βιογραφικό του Πούτιν συνεχίζει να εκπλήσσει (pics)

Gazzetta team
Διοικητής πυροβολαρχίας και μετά... κατάσκοπος: Το βιογραφικό του Πούτιν συνεχίζει να εκπλήσσει (pics)
Άγνωστες πτυχές του βιογραφικού του αποκάλυψε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε οχυρό στην Αγία Πετρούπολη.

Διοικητής τάγματος πυροβολικού κατά την σοβιετική περίοδο, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λεπτομέρεια που δεν περιλαμβάνεται στο βιογραφικό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε το σχετικό σχόλιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε οχυρό στην Αγία Πετρούπολη όπου και χειρίστηκε ένα κανόνι, το οποίο καθημερινά πραγματοποιεί μια βολή πάνω από τον ποταμό Νέβα.

«Έλαβα τον βαθμό του υπολοχαγού στο πυροβολικό, ως διοικητής ενός τάγματος πυροβολικού Χόβιτζερ» δήλωσε ο Πούτιν, στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, με τον πρόεδρο να μη δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο αξιωματικός του οχυρού, έδωσε συγχαρητήρια στον Ρώσο πρόεδρο για την βολή. Το επίσημο βιογραφικό του Πούτιν δεν αναφέρεται πάντως στον βαθμό του υπολοχαγού ή την εμπειρία του ως διοικητή τάγματος.

Από το πυροβολικό στην KGB

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν μπήκε στην KGB αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975.

Πέρασε 16 χρόνια στις σοβιετικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία και φτάνοντας ως τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη πριν την ανατροπή και την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Παρόλα αυτά, όλοι οι ικανοί φοιτητές των σοβιετικών πανεπιστημίων, έπρεπε να περάσουν από στρατιωτική εκπαίδευση, κατά την οποία λάμβαναν βαθμό έφεδρου αξιωματικού και είναι προφανές πως ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στην περίοδο αυτή.

Η αποκάλυψη του Ρώσου προέδρου έρχεται λίγο μετά την ανακάλυψη της ταυτότητας που είχε στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και η οποία ανακαλύφθηκε στα αρχεία της Στάζι. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει υπηρετήσει ως αξιωματικός της KGB στη Δρέσδη την δεκαετία του 1980.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το είδος της δουλειάς του τότε κατασκόπου και σήμερα προέδρου της Ρωσίας στη Δρέσδη. Ένα από τα σενάρια τον θέλει να στρατολογεί φοιτητές και εργαζόμενους της πόλης.

Η επίσημη όσο και γενική παραδοχή είναι πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν δούλευε στον τομέα της αντικατασκοπείας.

Πηγή: reader.gr