H πλαζ Βουλιαγμένης θα πάρει το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη (pic)

Gazzetta team
H πλαζ Βουλιαγμένης θα πάρει το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη (pic)
Το όνομα του αξέχαστου Λουκιανού Κηλαηδόνη θα δοθεί στην πλαζ της Βουλιαγμένης, όπως ενημερώνει με ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook, η σύζυγός του, Άννα Βαγενά.

Η τελετή της απονομής του ονόματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ και θα συνοδεύεται από μια μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία θα εμφανιστούν η κόρη του, Μαρία Κηλαηδόνη και ο Δώρος Δημοσθένους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ η βραδιά θα είναι γεμάτη με τραγούδια του Λουκιανού και προβολές από το αρχειακό υλικό του.

Την απόφαση αυτή πήρε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία ανήκει η Πλαζ της Βουλιαγμένης η οποία μαζί με το Δήμο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης συνδιοργανώνει και την τελετή απονομής του ονόματος.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η απόφαση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Το θρυλικό πάρτι στη Βουλιαγμένη που διοργάνωσε ο Λουκιανός έχει αφήσει εποχή και συζητιέται μέχρι και σήμερα.

To ελληνικό Woodstock

Ήταν 25 Ιουλίου 1983, βράδυ Δευτέρας με πανσέληνο όταν στην πλαζ της Βουλιαγμένης βρέθηκαν πάνω από 50.000 άνθρωποι για την αξέχαστη συναυλία που ο ίδιος προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο. Τα 25.000 εισιτήρια που κόπηκαν κόστιζαν 300 δραχμές έκαστο και μάλιστα είχαν γίνει ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ. Οι πόρτες άνοιξαν στις 7 το βράδυ και χιλιάδες Αθηναίοι βρέθηκαν στην αμμουδιά για το «Γούντστοκ της Ελλάδας» όπως είχε χαρακτηριστεί τότε.

Η σκηνή είχε στηθεί πάνω σε μια πλωτή εξέδρα, που βρισκόταν γύρω στα 15 μέτρα μέσα στη θάλασσα και οι καλλιτέχνες έφθαναν στη σκηνή με μία κατάφωτη φορτηγίδα από τον παρακείμενο Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης. Η βραδιά άνοιξε με τον οικοδεσπότη Λουκιανό Κηλαηδόνη και στο πάρτι της Βουλιαγμένης τραγούδησαν οι: Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Διονύσης Σαββόπουλος, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Νταλάρας. Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πολλή μουσική και βουτιές στη θάλασσα.

Πηγή: reader.gr