Καμήλα Πάρκερ: Η πάλαι ποτέ «πιο μισητή γυναίκα στην Βρετανία» κέρδισε τις καρδιές των Άγγλων (pics & vid)

Gazzetta team
Καμήλα Πάρκερ: Η πάλαι ποτέ «πιο μισητή γυναίκα στην Βρετανία» κέρδισε τις καρδιές των Άγγλων (pics & vid)
«Η Νταϊάνα πεθαίνει δυστυχώς σε τροχαίο ατύχημα και τότε τι συμβαίνει; Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας παντρεύεται την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Τώρα, αν η Νταϊάνα ήταν ακόμα εδώ, θα μου έλεγε: «Βλέπεις, Κεν; Δεν ήμουν λάθος, έτσι;»

Κάπως έτσι τελείωσε τις δηλώσεις του ο Κεν Γουάρφε, πρώην σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στο Channel 4, λίγο μετά τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλα το 2005.

Η Νταϊάνα ήταν θυμωμένη μετά το τέλος του γάμου της. Ήθελε να πληγώσει εκείνους που την έβλαψαν - κυρίως τον αποξενωμένο σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο.

Εκείνος μπορούσε να έχει το διαζύγιο του. Μπορούσε να έχει και την αγαπημένη του Καμίλα. Αλλά η πρώην γυναίκα του δεν είχε σκοπό να του «χαρίσει» μαζί και την αγάπη του κόσμου. Ήταν ο... άσος που έκρυβε στο μανίκι.

Ο κόσμος την αγαπούσε και μετά τον χωρισμό, γοήτευε τους Βρετανούς (κι όχι μόνο) πολίτες πιο επιδέξια από ποτέ. Η δημοτικότητα του Καρόλου κατέρρεε και οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο βρετανικός λαός δεν θα δεχόταν ποτέ αυτή τη φρικτή γυναίκα, την Πάρκερ Μπόουλς ως την βασίλισσα του.

Η Νταϊάνα έδειχνε πως ήταν η νικήτρια. Αλλά τότε η Νταϊάνα πέθανε κι αυτό, όπως είπε και ο Κεν Γουάρφε, έβαλε τις βάσεις για τον τελικό θρίαμβο του Κάρολου. Και συνεπώς και της Καμίλα.

Το 1992, όταν ο Κάρολος και η Νταϊάνα χώρισαν, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τη δημοτικότητα που απολαμβάνει σήμερα. Ωστόσο, 21 χρόνια μετά το θάνατο της Νταϊάνα και 13 χρόνια μετά τον γάμο της Καμίλα με τον Κάρολο, δεν είναι απλά αποδεκτή, αλλά και αγαπημένη.

Αυτή η 70χρονη γυναίκα, που έδειχνε ηλικιωμένη ακόμη και στα νιάτα της, κέρδισε τελικά τους Βρετανούς με τη ζεστασιά της, το εύκολο γέλιο της, την ικανότητά της να αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά του Καρόλου. Η Καμίλα έχει κερδίσει όσους παρακολουθούν την βασιλική οικογένεια, κάτι που πιθανότατα δεν θα ήταν εφικτό εάν η Νταϊάνα δεν είχε βγει από τη μέση...

Η μοιραία γνωριμία

Το 1971, όταν η Λουκία Σάντα Κρουζ, κόρη του τότε Χιλιανού πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνώρισε τον Κάρολο στην Καμίλα Σαντ λέγεται πως τους προειδοποίησε να είναι προσεκτικοί. Υπήρξε περίπτωση, τους είπε, να ήταν συγγενείς, καθώς η γιαγιά της Καμίλα, Αλίκη Κέπελ, ήταν η ερωμένη του προπάππου του Καρόλου, του Γεώργιου VII. Η Καμίλα, ήταν 24 ετών και ήδη σε σχέση με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

Ο Πάρκερ ήταν στο επίπεδό της, αριστοκρατικά. Ένας φρουρός του ιππικού ο οποίος είχε παραβρεθεί στη στέψη της Ελισάβετ Β '. Από καλή οικογένεια, αλλά όχι από τα...ανώτερα στρώματα. Ήταν επίσης, ακόμα και στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους, όχι ιδιαίτερα πιστός στην Καμίλα, η οποία δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα όμορφη, αλλά πάντα δημοφιλής για τους λόγους που είναι και σήμερα. Ήταν ζεστή σαν άνθρωπος και είχε χιούμορ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Κάρολος λέγεται πως αγάπησε σε αυτή ήταν ο τρόπος που το πρόσωπό της έλαμπε όταν γελούσε.

Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψουμε σήμερα, τότε ο Κάρολος ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του κόσμου. Είχε αρκετές casual ερωτικές σχέσεις και λάτρευε τη διασκέδαση.
Τελικά, όμως, η Καμίλα του...ράγισε την καρδιά.

Ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς της έκανε πρόταση γάμου κι εκείνη δέχτηκε. Έγραψε στον Κάρολο και τον ενημέρωσε για την απόφαση της. Κατά τη διάρκεια αυτού του μικρού κόσμου των ιπποδρομιών και των αγώνων πόλο, καθώς και των γάμων κοινών φίλων ο Κάρολος και η Καμίλα παρέμειναν φίλοι. Έγινε ακόμη και ο νονός του πρώτου της γιου, του Τομ, και οι επισκέπτες του σπιτιού της Καμίλα τον έβρισκαν συχνά να κάθεται στο πάτωμα βλέποντας τηλεόραση με το αγόρι.

Εν τω μεταξύ, η πίεση αυξάνονταν στον Κάρολο, που πλέον είχε τριανταρίσει για να παντρευτεί.

Το καλοκαίρι του 1980, έχοντας εμπλακεί στο παρελθόν με την μεγαλύτερη αδερφή της Σάρα, η τότε έφηβη Νταϊάνα Σπένσερ τράβηξε την προσοχή του. Άρχισαν μια σχέση και έτσι ξεκίνησε ένα είδος παραμυθιού. Στο περίπου.

Το μεγάλο σκάνδαλο

Μετά τον γάμο του, τον Ιούλιο του 1981, ο Κάρολος παρέμεινε κοντά στην Καμίλα. Η Νταϊάνα ζήλευε έντονα τη σχέση του συζύγου της μαζί της και του ζητούσε συνεχώς να διακόψει κάθε επαφή μαζί της.

Ο Βρετανός παρατηρητής της βασιλικής οικογένειας Άντριου Μόρτον ονόμασε την Καμίλα ως την «άλλη γυναίκα» στη ζωή του Πρίγκιπα και είπε ότι η πριγκίπισσα την αποκαλούσε «Το ροτβάιλερ».

Θεωρείται ότι ενώ ο Κάρολος και η Νταϊάνα απομακρύνονταν όλο και περισσότερο, μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι το 1984, τελικά εκείνος επέστρεψε στην παλιά του αγαπημένη.

Ο βαθμός της οικειότητας τους κατέστη σαφής το 1992, όταν εμφανίστηκε η αποκαλούμενη ταινία "Camillagate", στην οποία ο Κάρολος πιάστηκε να λέει ότι επιθυμούσε να είναι το ταμπόν της Καμίλα.

Στην καταγραφή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο, που έγινε τον Δεκέμβριο του 1989, ο Κάρολος ακούγονταν αν λέει: «Σ 'αγαπώ» στην Καμίλα και πρόσθετε πολλά άλλα ιδιαίτερα προσωπικά πράγματα.

Η Καμίλα διατήρησε σταθερά μια αξιοπρεπή σιωπή σχετικά με τη φιλία της με τον Κάρολο, ο οποίος σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του 1994 ξεκαθάρισε: «Η κ. Πάρκερ Μπόουλς είναι μία πολύ καλή φίλη μου ... μια φίλη εδώ και πολύ καιρό. Θα συνεχίσει να είναι φίλη για πολύ καιρό».

Όταν ο πρίγκιπας παραδέχτηκε ότι είχε διαπράξει μοιχεία μετά τη διακοπή του γάμου του με την Νταϊάνα, η κ. Πάρκερ Μπόουλς θεωρήθηκε βέβαιο πως ήταν το πρόσωπο με το οποίο είχε διαπράξει τη μοιχεία, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν ποτέ.

Λίγο καιρό αργότερα η Νταϊάνα έκανε στην τηλεόραση την περίφημη δήλωση, πως υπήρχαν τρεις άνθρωποι στο γάμο της και ήταν πολύ στριμωγμένα.

Η Καμίλα αναγνωρίζονταν πλέον παντού και η άνετη ζωή της στη Βρετανία άλλαξε δραματικά. Οι γυναίκες της έριχναν ψωμάκια σε ένα σούπερ μάρκετ και όπου πήγαινε αντιμετώπιζε μια δημόσια αντίδραση. Είχε γίνει «η αιτία να καταστραφεί ένας γάμος».

Αυτή και ο Άντριου Πάρκερ χώρισαν το 1995 και η Καμίλα έγινε τακτικός επισκέπτης στο σπίτι του Πρίγκιπα του Γκλόστερσαιρ, Ριχάρδου.

Τον Απρίλιο του 1997, η Καμίλα έκανε ένα βήμα στη δημόσια ζωή όταν έγινε προστάτης της Εθνικής Εταιρείας Οστεοπόρωσης. Μια επίσημη φωτογραφία κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει το νέο.

Τον Ιούλιο εκείνου του έτους, ο Κάρολος έδωσε ένα πάρτι για την Καμίλα, για να γιορτάσει τα 50α γενέθλιά της.

Η ιδέα του Καρόλου και της Καμίλα ως ζευγάρι δίνονταν σταδιακά και επίσημα στο κοινό. Αλλά ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα τον Αύγουστο του 1997 σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα άλλαξε τα πάντα. Μια φιλανθρωπική λειτουργία προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, κατά την οποία ο Πρίγκιπας και η Καμίλα μπορεί να εμφανίζονταν μαζί, ακυρώθηκε.

Η κοινή γνώμη, όπως υποστήριζαν οι βασιλικοί σύμβουλοι, δεν θα ενέκριναν την ιδέα της αντικατάστασης της Νταϊάνα από τη Καμίλα.

Η αποδοχή

Ωστόσο, το 1999 η Καμίλα συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Πρίγκιπα Χάρι και οι έφηβοι αργότερα φιλοξένησαν ένα λαμπερό πάρτι στο Χάιγκροουβ για 200 άτομα για να γιορτάσουν τα 50α γενέθλια του Καρόλου. Ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, προφανώς, που αποφάσισε ότι η σχέση θα έπρεπε τελικά να βγει έξω.

Έχοντας επίγνωση της θνησιμότητάς της και έχοντας ενημερωθεί από τον Κάρολο ότι η σχέση του με την Καμίλα ήταν «μη διαπραγματεύσιμη», αποφάσισε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την αναδιατύπωση του ζεύγους ως νόμιμης σύζευξης. Δεν είναι παράνομη, δεν βλάπτει τη Νταϊάνα ή την βασιλική οικογένεια, αλλά γίνεται αποδεκτή.

Η απόφαση αυτή έγινε αποδεκτή, αλλά όχι απαραίτητα λόγω της σφραγίδας αποδοχής της βασίλισσας.
Αυτό έβαλε την Καμίλα στο προσκήνιο, αλλά στη συνέχεια κέρδισε μόνη της τη θέση της εκεί. Ήταν, ίσως, τα ίδια χαρακτηριστικά που προσέλκυσαν για πρώτη φορά τον Κάρολο το 1971, που κέρδισαν και το κοινό.

Τώρα πλέον οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως έχει μια ζεστασιά, ένα χαμόγελο που γεμίζει όλο το πρόσωπό της και τα μάτια της λάμπουν όταν γελάει, κάτι που κάνει συχνά. Δίπλα της, ο Κάρολος είναι πιο ανθρώπινος και με περισσότερο χιούμορ. Ήταν προφανές, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση, ότι τον κάνει ευτυχισμένο και το κοινό της Βρετανίας επέλεξε να το επιτρέψει αυτό.

Όταν ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005, η γενική αντίδραση ήταν θετική. Άλλωστε είχαν πλέον μεγαλώσει, ήταν δύο άνθρωποι στο φθινόπωρο της ζωής τους κι αν τα αγόρια της Νταϊάνα μπορούσαν να αγκαλιάσουν την Καμίλα, τότε θα έπρεπε να το κάνουν και οι Βρετανοί.

Πιθανότατα η Νταϊάνα είχε δίκιο και η βασιλική οικογένεια την ήθελε έξω από το «κάδρο» ώστε να μπορέσει να ζωγραφίσει μια καινούργια εικόνα από την αρχή. Ο Κάρολος πήρε την Καμίλα του και οι δυο τους βρίσκονται πλέον στο «και έζησαν αυτοί καλά».

Οι Βρετανοί πήραν το παραμύθι. Ήταν καταστρεπτικό για εκείνους που βρίσκονται στην καρδιά του και πολλοί άνθρωποι που νοιάζονται για τη βασιλική οικογένεια αισθάνθηκαν προδομένοι από αυτήν.

Αυτή η σχέση, μια δεύτερη ευκαιρία για δύο άτομα μέσης ηλικίας, αποτέλεσε μια πιο ρεαλιστική πρόταση και με την «πριγκίπισσα στις καρδιές των ανθρώπων» να μην βρίσκεται πλέον στη ζωή, δεν υπήρχε τίποτα και κανένας να χαλάσει το ... happy end τους.
Πηγή: reader.gr