Ταυτοποιήθηκαν 81 χρόνια μετά τα οστά της διάσημης αεροπόρου Αμέλια Έρχαρτ (pics)

Gazzetta team
Ταυτοποιήθηκαν 81 χρόνια μετά τα οστά της διάσημης αεροπόρου Αμέλια Έρχαρτ (pics)
Ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή τη φορά κατάφεραν να λύσουν οριστικά το μυστήριο με την εξαφάνιση της θρυλικής πιλότου που εξαφανίστηκε στον Ειρηνικό ωκεανό το 1937.

Η Αμέλια Έρχαρτ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της παγκόσμιας αεροπλοϊας, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό το 1928.

Η Αμερικανίδα αεροπόρος κέρδισε τεράστια δημοσιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το επίτευγμά της σημειώθηκε σε μία εποχή που ο ρόλος της γυναίκας παρέμενε εξαιρετικά υποτιμημένος από τους άντρες.

Η Έρχαρτ θέλησε να πάει, όμως, ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας ως στόχο ζωής να διασχίσει τον Ειρηνικό ωκεανό, ένα ταξίδι που έμελλε να της κοστίσει την ίδια της τη ζωή, καθώς το αεροσκάφος της εξαφανίστηκε τον τον Ιούλιο του 1937 ενώ βρισκόταν στον Κεντρικό Ειρηνικό, ενώ μέχρι σήμερα όσες προσπάθειες έγιναν για να βρεθεί η σορός της στέφθηκε από συνεχείς αποτυχίες.

Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν μία νέα ερευνητική ομάδα κατόρθωσε να ταυτοποιήσει τα οστά που βρέθηκαν το 1941 σε νησί του Ειρηνικού και πιστευόταν μέχρι σήμερα ότι άνηκαν στον συνεπιβάτη της Έρχαρτ, Φρεντ Νούναν.

Η ομάδα του ανθρωπολόγου του πανεπιστημίου του Τενεσί, Ρίτσαρντ Γιαντς, που εξέτασε τα οστά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά ανήκουν σε γυναίκα ύψους 1,70 μέτρων περίπου, όσο δηλαδή κι η Αμερικανίδα αεροπόρος.

Τα 13 οστά βρέθηκαν στο νησί Νικουμαρόρο (Γκάρντνερ) περίπου 1.200 μίλια από τις νήσους Μάρσαλ στο κέντρο του Ειρηνικού ωκεανού, πάνω στη διαδρομή που πιστεύεται ότι ακολούθησε το αεροσκάφος της Έρχαρτ.