Πέτσας: «O Zαγοράκης διαγράφηκε επειδή επέλεξε να ταυτιστεί με οπαδικό συμφέρον»

Gazzetta team
Πέτσας: «O Zαγοράκης διαγράφηκε επειδή επέλεξε να ταυτιστεί με οπαδικό συμφέρον»
Για την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή αναφορικά με τις ποινές των ομάδων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς και σημείωσε ότι η εν λόγω τροπολογία είναι μία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο.

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με καθεστώς εκβιασμών και σημείωσε ότι γνώμονας της σημερινής ψηφοφορίας είναι η ενότητα.

Ανέφερε ότι κ. Αυγενάκης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ αναφορικά με την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ, είπε: «η κυβέρνηση διέγραψε έναν ευρωβουλευτή που επέλεξε να ταυτιστεί με ένα οπαδικό συμφέρον».

Τέλος, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει θέμα «διαρροών» στη σημερινή ψηφοφορία.

Όπως εξήγησε «το θέμα του ποδόσφαιρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» προσθέτοντας πως «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δέιτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση»

Αναφορικά με την στάση των άλλων κομμάτων σημείωσε πως «κάποιοι επέλεξαν να βγάλουν το χέρι τους από την φωτιά, πολλά κόμματα ζήτησαν να απέχουν από την ψηφοφορία άρα δεν έχουν θέση και στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο ενώ επεσήμανε πως «όντως καταλαβαίνουμε την συναισθηματική φόρτιση σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά».

Τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση για τις ποινές των ομάδων

Αφαίρεση από 5 έως και 10 βαθμούς θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφορά σε αδικήματα ομάδων.

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Αθλητισμού, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.