Η παιδεία στην Ελλάδα «πονάει», αλλά θα δίνουμε 2 εκατ. στην Θεολογική Σχολή Βοστόνης

Gazzetta team
Η παιδεία στην Ελλάδα «πονάει», αλλά θα δίνουμε 2 εκατ. στην Θεολογική Σχολή Βοστόνης
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δίνει χορηγία δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστόνης.

Η παιδεία στην Ελλάδα αποτελεί μία ανοιχτή... πληγή εδώ και χρόνια, την οποία καμία από τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από το τιμόνι της χώρας, δεν κατάφερε να κλείσει.

Και πως να κλείσει άλλωστε από τη στιγμή που λαμβάνονται αποφάσεις σαν και αυτή που γνωστοποιήθηκε στο περιθώριο του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα θα δίνει χορηγία δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστόνης, για την ενίσχυση των προγραμμάτων της και την τόνωση της Ελληνικότητας της.

Το κορυφαίο μάλιστα είναι οτι η χορηγία αυτή έχει αναδρομική ισχύ και θα λάβει φέτος συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ. Δύο για πέρυσι και άλλα δύο για φέτος...

Αξίζει να σημειωθεί πως τη χορηγία των δυο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο την είχε εισηγηθεί, προωθήσει και επιτύχει ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς, Αντώνης Διαματάρης.

Ο πρώην Υφυπουργός μάλιστα έσπευσε να γνωστοποιήσει την απόφαση στο Twitter.

Ωστόσο οι αντιδράσεις στα σχόλια από κάτω δεν ήταν αυτή που θα περίμενε, καθώς οι περισσότεροι που επισημαίνουν άλλους τομείς, με μεγαλύτερη ανάγκη, στους οποίους θα μπορούσε να είχε δαπανηθεί το ποσό αυτό.