Στυλιανίδης: «Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τον αθλητισμό»

Gazzetta team
Στυλιανίδης: «Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τον αθλητισμό»
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ροδόπης, τοποθετήθηκε την Πέμπτη (12/12) στο θέμα με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ από τη Ροδόπη, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των «ερυθρόλευκων» ζητώντας από όλες τις πλευρές «να αφήσουνε την κατάσταση να εξελιχθεί ομαλά», επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών που επενδύουν κατά καιρούς στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Πιο αναλυτικά ο κ. Στυλιανίδης είπε στο FM 100:

«Θα ήθελα να κάνω έκκληση προς όλους και κυρίως προς την Αθήνα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να παίζουνε παιχνίδια εκεί, ούτε με τον αθλητισμό, να αφήσουνε την κατάσταση να εξελιχθεί ομαλά, διότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που έχουν έρθει κατά καιρούς να επενδύσουν στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτοί που μας έχουν κρατήσει όρθιους, είτε το περάσανε το κεφάλαιο τους μέσα από τον αθλητισμό, είτε μέσα από επενδύσεις συγκεκριμένες που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Είναι κρίμα να εξαντλούμε πυρά εσωτερικά. Εγώ κάνω έκκληση προς όλους τους συλλόγους, προς τις ομοσπονδίες, να σεβαστούν αυτούς που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη αυτές τις κρίσιμες ώρες, να τους αφήσουμε και μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από την ανάπτυξη, να θωρακίσουν την περιοχή μας και να μην αντιμετωπίζουν την περιοχή μας ως ένα πεδίο απλών ανταγωνισμών και συγκρούσεων. Αναφέρομαι και στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ και σε όλα αυτά που πάνε να δημιουργηθούν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του νομού Ροδόπης πρόσθεσε:

«Κοιτάξτε αφορά όλη την πολιτεία σε όλες της τις εκφάνσεις, αλλά αφορά και τον επιχειρηματικό κόσμο. Εγώ καλοδέχομαι ως πολιτικός της περιοχής όλους αυτούς που ήρθανε εκεί για να αποτρέψουν έξωθεν διεισδύσεις και επιρροές. Και θεωρώ ότι πρέπει όλοι να προστατεύουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, επενδυτικές, αθλητικές, πολιτιστικές, που θωρακίζουν τη Θράκη. Μη δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα στη Θράκη, έχει πάρα πολλά η Θράκη να αντιμετωπίσει. Ξέρετε ήρθαν και στην Ξάνθη, κι ο κύριος Πανόπουλος, κι ο κύριος Συγγελίδης κι ο κύριος Σαββίδης με τη ΣΕΚΑΠ, ήρθαν σε δύσκολες εποχές και στηρίξανε την περιοχή οικονομικά, αναπτυξιακά, ηθικά, όταν κανένας δεν ασχολήθηκε.

Η ελληνική πολιτεία χρωστάει ακόμα 300 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις οι οποίες έπρεπε να πάρουν το 12% της επιδότησης στο μεροκάματο από το 2010. Αναγκάστηκαν να κλείσουν επιχειρήσεις και να φύγουν στα Βαλκάνια, να μείνει κόσμος άνεργος, να φύγουνε και κυρίως να φύγουνε Χριστιανοί.

Να έχουμε σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε και όχι να αποθαρρύνουμε αυτούς που αποφασίζουν να επενδύσουν στην περιοχή είτε στον αθλητισμό είτε στον πολιτισμό, είτε στην οικονομία και την ανάπτυξη. Ας το καταλάβουν και οι ανταγωνιστές τους από την Αθήνα.

Ο ρόλος που καλούνται να παίξουν αυτοί που ρισκάρουν και επενδύουν κεφάλαιο και κόπο στην περιοχή μου είναι εθνικός και εκεί θα πρέπει να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Να αφήσουμε τους ανταγωνισμούς, τα συμφέροντα, τα μικροσυμφέροντα στην άκρη και να κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα, η οποία Ελλάδα προστατεύεται από τη θωράκιση της Θράκης και την αναπτυξιακή και την οικονομική και την πολιτιστική και την αθλητική, λέω εγώ».