Το μεγαλύτερο εξωαγωνιστικό «κατόρθωμα» του Giannis!

Gazzetta team
Το μεγαλύτερο εξωαγωνιστικό «κατόρθωμα» του Giannis!
Ένα παιδί από τα Σεπόλια, που «αναγκάζει» να αλλάξουν «ρότα» -τουλάχιστον δημοσίως- όσους επιμένουν να αρμενίζουν στραβά! «Ακενοτούνμπο», αν σας λέει κάτι το όνομα του...

Αν στα χθεσινά γενέθλια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πάνω στην τούρτα του έπρεπε να μπει ένα… κεράκι για κάθε παράσημο που έχει στο ενεργητικό του, τότε ενδεχομένως τα 25 του χρόνια να μην έφταναν.

Βλέπετε, τα κατορθώματα του περσινού MVP στο ΝΒΑ δεν περιορίζονται στις επιδόσεις του στα λαμπερά παρκέ των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς αποτελεί έναν πραγματικό νικητή της ζωής, αν σκεφτείτε που ήταν και που κατάφερε να φτάσει.

Βάζοντας λοιπόν στην άκρη αυτά που αφορούν το καθαρά αγωνιστικό μέρος, αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα που δεν πρέπει να λείπει, αυτό είναι το πώς κατάφερε με την πορεία του στο χρόνο να εκθέσει όσους τον ειρωνεύονταν και έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν ακόμα και ρατσιστικό λόγο στις αναφορές τους σε αυτόν.

Ίσως η πρώτη και πιο χαρακτηριστική, τέτοια, περίπτωση είναι του Άδωνι Γεωργιάδη… Και προσοχή δεν μιλάμε για την μακρινή εποχή που ο Giannis αγωνιζόταν στον Φιλαθλητικό ή όταν πρωτοέκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά πριν ακριβώς ένα χρόνο. Τον Δεκέμβριο του 2018 συγκεκριμένα…

Κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο «Blue Sky», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τονίζοντας ότι έχει μόνο ελληνική ιθαγένεια, καθώς δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά «κάπου στην Αφρική», κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού έχει γεννηθεί, έχει μεγαλώσει στην χώρα μας και έχει λάβει ελληνική μόρφωση.

Μάλιστα αυτό που προκάλεσε ακόμα χειρότερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με τον ευφράδεια λόγου που διαθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λάθος το όνομά του Έλληνα σούπερ σταρ.

Και μια και δυο φορες και με την ίδια απαξίωση κάθε φορά...

Ο σάλος που προκάλεσε τα όσα είπε και κυρίως το ύφος του κ. Γεωργιάδη, τον ανάγκασαν να δώσει εξηγήσεις στη συνέχεια, όμως το «καλό» ήρθε λίγους μήνες μετά, όταν ο Γιάννης ανακηρύχτηκε MVP.

Τότε λοιπόν, ο νυν Υπουργός Ανάπτυξης προέβη σε μία μεγαλοπρεπή -αλλά όχι σπάνια- «κωλοτούμπα», κάνοντας retweet δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.



Δεν είναι η πρώτη και ευτυχώς ούτε η τελευταία φορά, που ο Γιάννης βρίσκει τον «τρόπο» να εκθέτει αυτούς που έχουν μάθει να χωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, την χώρα καταγωγής και το... επώνυμο.

Τώρα, το τι σχέση μπορεί να έχει ο δημόσιος λόγος του κ. Γεωργιάδη με μια μεγάλη παράταξη που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή, είναι μια άλλη ιστορία. «Πικρή» ή όχι, θα το... κρίνει η ιστορία!

Υγ: Έχει πολύ ενδιαφέρον και για το Μακεδονικό, αυτό το video, αλλά... πόσες κυβιστήσεις να αντέξει κάποιος σε μια μέρα!