Για πρώτη φορά η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων (pics)

Gazzetta team
Για πρώτη φορά η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων (pics)
Μετά από δεκαετίες, η Ελλάδα καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, με το Ισραήλ να την ευχαριστεί...

Μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καταψήφισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Τρίτη, το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.

Η ελληνική πλευρά, δε, για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, κάνοντας μια απότομη στροφή στην πολιτική της.

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, ευχαρίστησε τις χώρες -και την Ελλάδα- που «αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο, με τον οποίο ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ», εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν «θεσμό, που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ, για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα και μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ», δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, ο κος Κατζ.

Και συνέχισε: «Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».

Το όλο θέμα ανέδειξε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα, που τόνισε: «Μια οδυνηρή εξέλιξη. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική».