Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Kαταφύγιο τρομοκρατών ο ΣΥΡΙΖΑ»

Gazzetta team
Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Kαταφύγιο τρομοκρατών ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ατάκα που θα συζητηθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «καταφύγιο τρομοκρατών». Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταφύγιο τρομοκρατών» αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, έθεσε θέμα στελεχών Κουρδικών οργανώσεων και Γκιουλενιστών, που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, ζητώντας τη συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Χθες το βράδυ, κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη, του είπαμε "κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς"», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τις πληροφορίες αυτές, μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr, επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις αιτιάσεις του Ταγίπ Ερντογάν ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την «πάγια απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων» απέναντι στις καταγγελίες για «δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών», εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζουν οι εν λόγω πηγές, «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα».

«Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Την ώρα, μάλιστα, που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει», αναφέρουν και καταλήγουν: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ».