H Μπακογιάννη «άδειασε» Κυρανάκη, Πλεύρη: «Δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν»

Gazzetta team
H Μπακογιάννη «άδειασε» Κυρανάκη, Πλεύρη: «Δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν»
Σαφείς αποστάσεις από τους βουλευτές της ΝΔ , Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Θάνο Πλεύρη που εμφανίστηκαν να έχουν θετική θέση απέναντι σε «ρατσιστικό μπάρμπεκιου» που διοργανώνεται στα Διαβατά, δίπλα σε προσφυγικές δομές.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας το θέμα που έχει λάβει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, είπε ότι πρόκειται για πράξη μιας «ανύπαρκτης οργάνωσης που επιζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς» είπε αναφερόμενη – εμμέσως στους Κυρανάκη και Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, παρεμβαίνοντας στη Διαρκή Επιτροπή σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα στη Βουλή έθεσε το ζήτημα της απαράδεκτης εκδήλωσης έξω από δομή προσφύγων, που έχει προαναγγελθεί από την οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» για τις 10 Νοεμβρίου στα Διαβατά.

Την εκδήλωση των Ενωμένων Μακεδόνων, υπερασπίστηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αντέδρασε κατά την διάρκεια της παρέμβασης Γιαννούλη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος έλαβε τον λόγο αμέσως μετά χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την παρέμβαση Γιαννούλη. Παράλληλα αναγνώρισε ως απαραβίαστο το δικαίωμα των «Ενωμένων Μακεδόνων» να προκαλούν τους πρόσφυγες ακόμα και όταν το κάνουν επί τούτου, γιατί είναι… γηγενείς.

«Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;», είπε ο κ. Πλεύρης.

Πηγή: reader.gr