Για την γυναίκα του Μιχαλολιάκου το «υπάνθρωποι» δεν είναι ρατσιστικό

Gazzetta team
Για την γυναίκα του Μιχαλολιάκου το «υπάνθρωποι» δεν είναι ρατσιστικό
Την επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής περί «πολιτικής δίωξης» με στόχο να ανακοπεί η άνοδος του κόμματος εξέφρασαν απολογούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι πρώην βουλευτές Ελένη Ζαρούλια και Αντώνης Γρέγος.

Η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για περίπου 20 λεπτά δηλώνοντας από την αρχή πως η δίωξη του κόμματος είναι πολιτική.

Η κ. Ζαρούλια απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τον χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι» που είχε χρησιμοποιήσει στην Βουλή για μετανάστες, υποστήριξε πως δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα και πως το ίδιο θα έλεγε για όποιον διεπραττε ένα ειδεχθές έγκλημα «είτε ήταν Γερμανός είτε Αγγλος ή Πορτογάλος».

Δηλώνοντας σύζυγος του αρχηγού η κατηγορούμενη αναρωτήθηκε για όσα καταλογίζονται στη δικογραφία :

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργανωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντά μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλα".

Πρόεδρος: Είστε μέλος;

Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένειά μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.

Πρόεδρος: Κάνετε ομιλίες;

Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.

Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Οποίος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί το χαράκτηρισμο υπάνθρωπος;

Κατηγορούμενη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Κατηγορούμενη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η κ. Ζαρούλια είπε πως την έμαθε όταν τους τηλεφώνησαν από τα κεντρικά για να τους ενημερώσουν. «Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε» ανέφερε στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση αν γνώριζε άλλες ενέργειες, όπως οι επιθέσεις στους αλιεργάτες και στο ΠΑΜΕ, η Ελένη Ζαρούλια υποστήριξε ότι από το 1980 και μετά έχουν χρεωθεί πολλές ιστορίες σε ανθρώπους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αθωώθηκαν ή δεν ήταν καν μέλη της οργάνωσης.

Νωρίτερα στην απολογία του ο Α. Γρέγος δήλωσε πως όλα είναι μια σκευωρία σε βάρος τους που είχε οργανωθεί καθώς η Χρυσή Αυγή «πήγαινε για αξιωματικη αντιπολίτευση» και «ξέραμε πως σχεδιάζουν την πολιτική μας εξόντωση».

Ο κατηγορούμενος δήλωσε προσηλωμένος στη Χρυσή Αυγή, «το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα». Ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη, δήλωσε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για τάγματα εφόδου ή για άλλο καταστατικό του κόμματος πλην αυτού που ενέκρινε ο Άρειος Πάγος.

Όταν ερωτήθηκε εάν παραμένει πολιτικά στον ίδιο χώρο, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Παλιότερα είχα στηρίξει παλιότερα το ΛΑΟΣ όπως και πολλοί άλλοι γιατί ήταν ένα πατριωτικό κόμμα. Ακόμα βρίσκομαι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας. Είναι το κόμμα που εκφράζει τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να αναδείξουν τη σκευωρία αυτή».

Στην επισήμανση της έδρας ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αν και «καταδικαστέο» το γεγονός, «δεν δόθηκε εντολή από κανέναν. Αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό;».

Πρόεδρος: Ποια η θέση σας για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορούμενος: Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου.

Πρόεδρος: Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;

Κατηγορούμενος: Δεν συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο χρυσαυγίτες.

Πρόεδρος: Για τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια» ή «αποβράσματα» τι έχετε να πείτε;

Κατηγορούμενος: Τον χαρακτηρισμό αυτό θα τον έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.

Ο κατηγορούμενος είπε πως καταδίκαζε κάθε βίαιη ενέργεια και συμπλήρωσε πως «είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσή Αυγής δεν συλλαμβάνονταν ποτέ κανείς. Για τη δολοφονία των δυο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε».

Ερωτόμενος για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον κ. Μιχαλολιάκο για την δολοφονία Φύσσα παραδέχθηκε ότι αρχικά τον ξένισε η δήλωση. «Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε τη δολοφονία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.